İtalya'nın Palermo şehrinde 2 bina çöktü. Çöken binaların altında kalan 3 kişi hayatını kaybederken kurtarma ekipleri bir kadına ulaşmaya çalışıyor.
Palermo şehrinde dün gece 2 bina çöktü. Çöken binaların altında kalan 3 kişi hayatını kaybetti. Kurtarma ekipleri 74 yaşındaki bir kadına ulaşmaya çalışıyor. Yaklaşık 10 kişinin de hafif yaralandığı, çöküşün binalardan birine kaçak çıkılan 4. kat sebebiyle olduğu düşünülüyor.
Çöken binanın giriş katında oturan Francesca Pecoraro, "3 gün evvel üst katımda mutfağın yer döşemeleri değişirken çekiç darbelerinden bile bütün apartman sallanıyordu. 2. katta oturan komşu da aynı şekilde sallandıklarını söyledi. Tavanımda çatlaklar oluştu. Bir sene önce de itfaiye ekiplerine üst kattan terasıma düşen parça sebebiyle müracaat etmiştim, itfaiye de terasın kullanılamaz olduğunu ve düzeltilmesi gerektiğini söylemişti ancak geçen bir yılda hiçbir şey yapılmadı. Bu nedenle bu sefer itfaiye çağırmayı da düşünmedim" şeklinde konuştu.
Palermo savcılığının olayla ilgili soruşturma açtığı bildirildi. İtalya'nın suç ve mafyasıyla meşhur Sicilya Adası'nın idari merkezi olan Palermo tarihi bir şehir olarak biliniyor. Şehirde onlarca senedir İtalyan hükümetine kafa tutan mafya aileleri bölgede pek çok sahada yozlaşmaya yol açmıştı.
(CTŞ-ÖZ-D)

18.12.2012 15:55:55 TSI

Editör: Wan Haber