Bahçelievler'de uydu bakım ve tamiratı yapan atölyeye bir saat içerisinde iki kez girip 6 bin 500 TL değerinde elektronik eşya çalan 4 şüpheli işyerinin güvenlik kamerasına yakalandı. Görüntülendikleri son anda fark eden şüphelilerin kamera açılarını elleriyle tavana çevirdikleri dikkat çekti.
Olay, Soğanlı Mahallesi Hüdavendigar Caddesi üzerinde yeralan bir işyerinde 18 Ocak 2013'te meydana geldi. Kimliği belirsiz 4 şüpheli, uydu bakım ve tamiratı yapan bir işyerinin kapısını kırarak atölyeye girdi. Bir süre işyerinde dolaşan şüpheliler, ellerindeki fenerle tüm odaları tek tek inceledi. Ardından işyerindeki 1 adet HD bilgisayar, 117 ve 106 ekran olmak üzere iki adet LCD televizyon ile 8 adet CD çalar oto teyplerini çalarak işyerinden uzaklaştı.
OLAY ANI GÜVENLİK KAMERASINA TAKILDI
Gece 01.50 sıralarında meydana gelen olay, işyerinin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. İşyerinin arka cephesindeki kullanılmayan kapıdan içeri giren şüpheliler, bir süre işyerindeki odaları tek tek dolaştıkları ardından da el feneri ile çalabilecekleri değerli eşya aradıkları görüldü.
GÜVENLİK KAMERANININ AÇISINI TAVANA ÇEVİRDİLER
Görüntülendiklerini son anda fark eden şüpheliler biranda paniğe kapıldı. Görüntülerde şüphelilerin işyerindeki iki farklı güvenlik kamerasını sonradan fark ettikleri ve bunun üzerine elleriyle kameraların açısını tavana çevirdikleri dikkat çekiyor. Kamera açısını değiştiren şüphelilerin yüzlerini saklamak için başlarını aşağıya eğdikleri, kapüşon ve taktıkları keplerle de yüzlerini saklamaya çalıştıkları gözleniyor. İşyerine aynı gece içerisinde iki kez geldikleri tespit edilen şüphelilerin, çaldıkları elektronik cihazları daha sonra ikişer kişilik gruplar halinde çaldıkları görülüyor.
Olayı sabah saatlerinde öğrenen işyeri sahibi Kadir Şencan, "İçeri girdikten sonra plan yapmışlar. Kararsız ve plansız gelmişler. Çalacak değerli bir eşya bulamadıkları için panik yapmışlar. Kameraları fark ettikten sonra kayıtların bilgisayarda olacağını düşünerek bilgisayarımı da götürmüşler. İşyerimden LCD televizyonlarımı, bilgisayarımı ve oto teyplerimi çalmışlar. Çaldıktan sonra yani bir saat sonra tekrar gelmişler oto teyplerimi almışlar" dedi.
"ONLARDAN RİCA EDİYORUM BİLGİSAYARIMI GETİRSİNLER"
Hırsızlara seslenen Şencan, "Bilgisayarımda aileme ait özel resimlerim var. Onlardan rica ediyorum bilgisayarımı getirsinler. Herkesin özel bir durumu var. Telefonlarım adresim bellidir. Telefon etsinler bana. Herhangi bir yere getirsinler, teslim etsinler" diye konuştu.
Polis, işyeri sahibinin şikayeti üzerine kamera kayıtlarını inceleme altına aldı. Eşkalleri tespit edilen şüphelilerin yakalanması için başlatılan soruşturmanın sürdüğü ifade edildi.

21.01.2013 07:49:31 TSI

Editör: Wan Haber