Edinilen bilgiye göre, Arifiye ilçesi 1. Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Nakliyeciler Sitesinde öğlen saatlerinde iki grup arasında bir silahlı çatışma çıktı. İş yeri önüne üç otomobille gelen silahlı kişiler, yazıhaneyi kurşun yağmuruna tuttu. Uzun süren silahlı çatışma sonrasında olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı nakliyeciler sitesinde Özay Cingitaş, Nihat Orhan, Galip Yıldırım, Sami Özay, Yalçın Can, S.Y. ve Diyar Ayhan yaralandı. Olay yerine çok sayıda sevk edilen sağlık ekiplerince yaralılar Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Yenikent Devlet Hastanesi ve ToyotaSa Acil Yardım Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Yenikent Devlet Hastanesine kaldırılan Diyar Ayhan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Öte yandan, çatışma bölgesi olan nakliyeciler sitesine Özel Harekat Polisleri ve Çevik Kuvvet Polis ekipleri gelerek güvenlik önlemleri aldı. Çatışma sonrasında olay yerinden kaçan şahısların 3’ü Hendek ilçesinde yakalanarak gözaltına alındı. Diğer şahısların yakalanması için geniş çaplı araştırma başlatılırken, olay yeri inceleme ekiplerinin, incelemeleri devam ediyor. 

Valisi Coş'tan, silahlı çatışmayla ilgili açıklama (iha)

Sakarya’nın Arifiye ilçesinde bulunan nakliyeciler sitesindeki çıkan çatışmaya yönelik açıklama yapan Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, “Hendek ilçemizde olayla ilgili 3 kişi yakalandı. Diğer çalışmalarımız bütün boyutu ile devam ediyor” dedi.

Sakarya’nın Arifiye ilçesi 1. Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Sakarya Büyükşehir Belediyesi Nakliyeciler Sitesinde şahıslar ile firmalar arasındaki bir anlaşmazlık sonrası çıkan çatışmada 1 kişi ölmüş, 6 kişi de yaralanmıştı. Vali Hüseyin Avni Coş olay yerine gelerek yaptığı incelemeler sonrasında bir açıklama yaparak, “Bütün imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız. Olayın şüphelilerinin yakalanması konusundaki çalışmalarımıza hem polisimiz hem de jandarma ekiplerimiz tarafından devam ettirilmekte. İlçelerimizde buna yardımcı oluyor. Hendek ilçemizde olayla ilgili 3 kişi yakalandı. Diğer çalışmalarımız bütün boyutu ile devam ediyor. Bu olaya karışan şahısların bundan sonra da yeni bir çatışma meydana getirmemesi için de güvenlik kuvvetlerimiz gerekli tedbirleri almış durumda. Yenikent Hastanesinde bir yaralı, Toyota Hastanemizde bir yaralı var ve 3 yaralı da Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Şahıslar ile firmalar arasındaki bir anlaşmazlık olduğunu düşünüyoruz fakat bilemiyoruz, tam olarak yapılacak olan tahkikatlar sonucu ortaya çıkacak bu konuda şuanda tam bir şey söylememiz mümkün değil. Yaralıların iki taraftan da olduğunu belirledik” ifadelerini kullandı. 

Editör: Wan Haber