İsviçreli saat markalarının ürünlerini sergilediği ''Swiss Time in İstanbul'' fuarı, ikinci gününde de ilgiyle gezildi. Saat alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğine dair bilgiler veren Fuar Koordinatörü İrfan Nalçacı, fuarın pazar akşamına kadar açık kalacağını ifade ederek, "Bütün İstanbulluları fuara bekliyoruz" dedi.
İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı Rumeli Salonu'nda sergilenen saatler, vatandaşların büyük beğenisini topladı. Fuara ilişkin bilgiler veren Fuar Koordinatörü Konyalı Saat Genel Müdürü İrfan Nalçacı, "Türkiye'de ilk defa İsviçre markalarının buluştuğu bir platform. Burada 3 bin metrekarelik alanda, 22 marka tarafından yaklaşık 25 milyon dolar değerinde İsviçre'nin lüks saatleri sergileniyor. Sergi için ayrıca İsviçre Saat Federasyonu'nun göndermiş olduğu 8 tane İsviçre saat üretimini gösteren paneller var. Birçok panelde İsviçre'deki saat üretimi hakkında bilgi sahibi olabiliyorsunuz. Üzerindeki ekranlardan Türkçe oynayan filmlerde bir saatin işlevi, montajının nasıl yapıldığı gibi faydalı bilgiler var" dedi.
Fuarın 3 gün boyunca ziyarete açık olacağını ifade eden Nalçacı, "Pazar akşamına kadar 10.00-22.00 arasında halka açık ücretsiz giriş var. Bütün İstanbulluları buraya bekliyoruz. Yarın hafta sonu olması itibariyle katılımın çok olmasını bekliyoruz. İnşallah daha çok ziyaretçimiz olacak" diye konuştu.

SAAT ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMEK GEREKİR?
Saat alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğine dair bilgiler veren Nalçacı, "İşçiliğinden, markasından, makinesinden, mekanik olup olmamasına dikkat etmek gerekir. Tabii lüks saatlerin, malum dünyada öncüsü İsviçre saatleridir. Saat alırken yetkili bayisinden alınması, garanti belgesinin olup olmadığı ve servis ağının bulunup bulunmamasına dikkat etmek gerekir. Bazı web siteleri çok popüler oldu günümüzde. Bunlardan uzak durmaz lazım. Özellikle saat alımında dikkat edilmesi gereken şeyler bunlar" ifadelerini kullandı.
(MS-AS-OK-Y)

22.12.2012 20:10:40 TSI

Editör: Wan Haber