İsveç'in başkenti Stockholm'de yaşayan gurbetçi Can Burçin Şahin, ülkede "Türk Superman" olarak adlandırılıyor.
Pilot, paraşütçü, dalgıç ve doğa fotoğrafçısı olan Şahin, kullandığı paramotorla uçarken çektiği fotoğraflarla Stockholm'deki yerel belediyelere kataloglar hazırlıyor.
1972 İstanbul doğumlu olan Şahin, 16 yaşında Türk Hava Kurumu'nda paraşüt atlayışlarına başladığını belirterek, "700'ü aşkın paraşüt atlayışı yaptım. Bine yakın yamaç paraşütü uçuşum var. Yüzlerce saat kendimin olan paramotorla uçuşum var. Stockholm'deki belediyeler için hava fotoğrafları çekiyorum. Ayrıca profesyonel dalgıç öğretmeniyim. Yaklaşık iki hafta önce, iki yıllık uzun ve yoğun çalışmaların sonunda iki yeni kitap çıkardım. Bu iki kitap, Stockholm'deki belediyelerin doğal park müdürleri ile ortaklaşa çalışma sonucu meydana geldi" dedi.
Fotoğraf çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Türk Superman, "Kuşların ve hayvanların peşinde, iyi fotoğraflar alabilmek için aylarca, uzun bekleyişlerde bulundum. Botanikçilerle doğanın derinliklerine uzun yürüyüşler yaptık. Bölgeyi değişik zamanlarda tekrar tekrar ziyaret edip makro fotoğraflar çektim. Ayrıca çıkardığım iki kitabın dizgisini ve dağıtımını ben yapmaktayım" diye konuştu.
(MA-İB-OK-D)

23.01.2013 10:47:46 TSI

Editör: Wan Haber