Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde (MAKÜ) düzenlenen toplantıda MAKÜ öğrencilerinin İstiklal Yerleşkesi'ne giderken yaşadıkları ulaşım sorunları ele alındı.
MAKÜ Senato Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, Genel Sekreter Yusuf Altındal, Genel Sekreter Yardımcısı Serkan Öktem, Yurt-Kur Müdürü İsmail Akdemir ve MAKÜ öğrenci temsilcisi ile Şehir içi Halk Otobüsleri Kooperatifi Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.
Öğrencilerin ulaşım konusundaki şikayetleri nedeniyle toplandıklarını belirten MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, "Öğrencilerimizin talebi üzerine toplandık. İstiklal Yerleşkesi'nin faaliyete geçmesi ile başlayan bu sorunu çözmemiz gerekiyor" diye konuştu.
Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya ise, "Bunları ortaya koyalım, ondan sonra bu duruma nasıl bir çare üretebiliriz, onu müzakere edelim. Araçlarda fazla yolcu alınmaması, öğrencilerin mağdur edilmemesi konusunda belediye olarak çok hassasız. Araçların sefer saatlerine uymaları konusunu titizlikle takip ediyoruz. Öğrencilerimizin İstiklal Yerleşkesi'ne taşınmaları konusunda yaşanan sıkıntıları çözeceğimize inanıyorum" şeklinde konuştu.
(HG-SK-Y)

14.01.2013 17:16:41 TSI

Editör: Wan Haber