Bursa'da İstiklal Şehitleri abidesindeki yazıların yanlış bilgiler içerdiğine dikkat çeken Büyük Birlik Partisi (BBP) Bursa İl Başkanı Ömer Ünsal, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bir dilekçe yazarak yazıların değiştirilmesini istemişti. Ancak bakanlıktan gelen yazılı açıklamada kitabenin değişmesinin söz konusu olmayacağı belirtildi.
Tophane'de bulunan ve değiştirilmesi istenilen şehitler abidesindeki yazıya Kültür ve Turizm Bakanlığı dilekçeye cevap olarak, "Eski eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulu Bakanlığının 20/12/1975 tarih ve 8786 sayılı kararıyla; bu ürünler kültür ürünleridir. Bu eserlerin çevresi ıslah edilebilir fakat yerleri değiştirilemez"dedi.
Gelen cevaba tepki gösteren Ünsal,"Kitabenin içeriği dikkatle düşünüldüğünde tamamen Osmanlı Devleti'ne hakaret içerdiği açıktır. Kitabeyi yazanların Osmanlı ile sorunları olduğu açıktır ve bu kinlerini bu kitabeyi dikmekle anlatmışlardır. Kendi milletini işgalci olarak görmesi, hakaret etmesi, atasını düşman olarak gören bir zihniyetin elinden çıkan düşünce anı ve belge hükmü taşımaz. Bu kararı alanları şiddetle kınıyoruz" dedi.
(CG)

30.12.2012 17:04:20 TSI

Editör: Wan Haber