Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, çok sayıda işsiz bulunmasına rağmen Çalışma ve İş Kurumu'ndaki 26 bin 700 açık iş pozisyonundan ancak yüzde 50'sinin kapatılabildiğini söyledi. Coş, çalışabilir durumda olmasına ve İşkur tarafından işe yönlendirilmesine rağmen çalışmayıp, vakıflardan yardım alan vatandaşlardan yakındı.
İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunu 2013 yılı 1. Olağan Toplantısı, valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi. Vali Coş başkanlığında yapılan toplantıya, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Adana Ticaret Odası Başkanı Muammer Çalışkan, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, İşkur Adana İl Müdürü Haşim Meydan, kurum müdürleri ve istihdam kurulu üyeleri katıldı.
Yapılan değerlendirmelerin ve görüş alışverişinin ardından konuşan Vali Coş, toplantıda 2012 yılındaki meslek edindirme kurslarının verimliliğini ve sonuçlarını değerlendirme imkanı bulduklarını ifade ederek, "Aynı zamanda 2013 yılında da açılacak olan kurslar hakkında, istihdam kurulunun değerli mensuplarının görüş ve önerilerinden yararlandık. Bu suretle açılacak olan kursların gerçekten reel sektörün, sanayi ve ticaret sektörünün, tarım sektörünün ihtiyaç duyduğu alanlarda olması, böylelikle bu kurslardan mezun olan kursiyerlerin kolayca istihdam edilebilmelerini sağlamak için gerekli değerlendirmeleri her beraberce yaptık" dedi.
Coş, geçen yıl, İşkur'da mevcut açık iş pozisyonlarından çok daha fazla sayıda işsizin bulunmasına rağmen yaklaşık 26 bin 700 açık iş pozisyonunun ancak yüzde 50'sinin resmi kayıtlara göre kapatılabildiğini belirtti. Geri kalan yüzde 50'sinin hala açık olduğunu kaydeden Coş, gelecek dönemde bu aradaki 'makası' kapatacak şekilde çalışmak gerektiğini söyledi.
İşsiz olmasına rağmen, İşkur tarafından da birkaç defa işe yönlendirilmesine rağmen çalışmayan ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'ndan yardım alan vatandaşlara da değinen Vali Coş, "Bu insanların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımızdan yardım almalarının da yararlanmalarının da azaltılması ve durdurulması, bu insanların işe yönlendirilmesi ve çalışmaya özendirilmesi için de vakıflarımız ile İşkur arasındaki bağım daha da güçlendirilmesi için çalışacağız" diye konuştu.
Coş, 2013'ün istihdam da Adana için daha pozitif bir yıl olmasını diledi.
(SZP-Y)

24.01.2013 13:42:51 TSI

Editör: Wan Haber