Konya'da düzenlenen istihdam garantili eğitim kurslarını tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.
Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) Odası, Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi ve İŞKUR İl Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği istihdam garantili, 'Sosyal Güvenlik Uzmanlığı' ve 'Yönetici Asistanlığı' eğitim kurslarını başarıyla tamamlayan 100 kursiyer törenle sertifikalarını aldı.
Konya SMMM Odasında düzenlenen törene AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak, İŞKUR İl Müdürü Lokman Ceylan, oda yöneticileri ve kursiyerler katıldı.
Konya SMMM Odası Başkanı İsmail Turan törende yaptığı konuşmada, kurumlar arası işbirliği ile güzel bir projeyi sonlandırdıklarını, amaçlarının sektördeki eleman açığını kapatmak olduğunu söyledi. Turan, "Kursunu verdiğimiz alanlarda vasıflı eleman ihtiyacı had safhada. Bir nebzede olsa eleman açığını kapatabilmek için kursları düzenledik. Tahminlerimizin üzerinde kursiyerlerimiz işe yerleşti. Burada ilk müracaatta binin üzerinde kursiyer arasından 100 arkadaşımızı seçebildik. Eğitim kursumuza katılamayanlar bir diğer proje olan 'İşbaşı Eğitim' projesi kapsamında günlük 25 TL alarak kurs görüyor. KPSS'ye katılıp başarılı olamayan arkadaşlara tavsiyem, kamuya yerleşme umudunuzu keserek özel sektöre yönelin. Özel sektörün size ihtiyacı var. Bundan sonraki süreçte yeni projeler hazırlayacağız" dedi.

"NE İŞ OLURSA OLSUN YAPARIM DEVRİ BİTTİ"
İŞKUR İl Müdürü Lokman Ceylan, son zamanlarda nitelikli eleman yetiştirerek istihdamlarını sağlamak için kurumlarla işbirliği halinde çalıştıklarını kaydetti. Ceylan, herkesin vasıflı eleman aradığını hatırlatarak, "Masa başında eğitim değil de, kendinize uygun eğitimleri tercih edin. Artık gerekirse bilinmeyen bir meslek bile işbaşında kısa sürede öğreniliyor. İŞKUR'a kayıtlı 55 bin kişi var. Bunların yüzde 50'ye yakını vasıfsız. Artık ne iş olursa olsun yaparım devri bitti. Ben bu işi yaparım demeniz lazım. Biz geçen yıl 100'ün üzerinde farklı alanlarda meslek kursları açtık. Yaklaşık 2 bin 500, 3 bin kişiyi eğitim kurslarına aldık" diye konuştu.

"GİRİŞİMCİLERE İHTİYAÇ VAR"
KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak, istihdama yönelik eğitim projelerine destek vermeye devam edeceklerini söyledi. Prof. Dr. Ömer Torlak, "Bugünün dünyasına baktığımızda girişimci insanlara çok fazla ihtiyacımız var. Ve nitelikli insanlara ihtiyaç var. Bu tür kurslarla nitelikleri geliştirmeye yönelik, katkı vermeye yönelik programlar düzenleniyor. Bu ve benzer programlar devam edecek. Ülkemizin ve Konyamızın ihtiyacı olan daha nitelikli insan gücüyle katma değeri yüksek sonuçlar alacağız" şeklinde konuştu.
AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez, işsizlik ve istihdamın önemli bir sorun olduğunu dile getirerek, "Bu sorunu aşarak Türkiye'de gençlerimize iyi bir iş vermek ve işsizlik oranını minimum seviyeye çekmek için çalışmalarımız sürüyor. Ancak iş aleminin içinden gelen biri olarak şunu açıkça ifade etmem gerekir ki, Türkiye'de işsizlik yok, mesleksizlik problemi var. Bugün gazetelerde binlerce eleman arayan firmalar var. Organize sanayi bölgelerinde birçok firma istediği kalifiye elemanı bulamıyor. Hükümetimiz bu tür alanlarda meslek sahibi olmayan gençlerimizi İŞKUR vasıtasıyla birçok sosyal kurumla işbirliği için istihdam imkanı oluşturmak için çaba sarfediyor" dedi.
Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları protokol üyeleri tarafından verildi.
(İP-Y)

18.01.2013 16:03:29 TSI

Editör: Wan Haber