Tekirdağ'da Petrol-İş Sendikası ve şirket çalışanı işçiler Amerikan gaz arama şirketinin keyfi işçi çıkarttığı ve sendikalaşmaya izin vermediği gerekçesi ile şirket önünde açıklama yaptı.
Petrol-İş Sendikası ve şirket çalışanı bazı işçiler Tekirdağ'da gaz arayan Amerikan Trans Atlantik Şirketi önünde protesto eylemi yaptı. Jandarma ekipleri şirket önünde geniş güvenlik önlemi aldı. Şirket önünde toplanan yaklaşık 500 kişi şirketinin keyfi işçi çıkarttığı ve sendikalaşmaya izin vermediği gerekçesi slogan attı. İşçilere Edirne ve Kırklareli'nden gelen diğer işçiler de destek verdi.
Grup adına basın açıklaması yapan Petrol-İş Trakya Şubesi Başkanı Turgut Düşova, "Tüm işten çıkartılan arkadaşlarımız işlerine döndürülmeli. Döndürülmeleri yetmez sendika ile oturup toplu sözleşme yapmak zorundalar. Amerikalı şirket olduğu için Türkçe anlamıyor. İşverenle pazartesi'nden sonra İngilizce konuşmaya başlayacağız. Biz iyi niyetle burada üçüncü açıklamamızı yapıyor. İşveren işçi arkadaşlarımız hala işten atmaya devam ediyor. Tekirdağ'da 15, Diyarbakır'da da 3 arkadaşımızı bu şirket işten attı. Bu tutum devam ederse Petrol İş sendikası 30 bin üyesiyle bu şirketle ilgili gerekeni yapacaktır." dedi.
Grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

14.12.2012 19:32:54 TSI

Editör: Wan Haber