Dünya çapında 1 milyardan fazla kullanıcıya sahip popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, gün geçtikçe büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Uygulama günlük hayatımızda o kadar yer etti ki, bazı geliştiriciler WhatsApp için bir asistan geliştirme ihtiyacı hissetmiş. 

Gelişmiş WhatsApp asistanı ! 

WACAO, başka bir deyişle “Whatsapp Chat Assistant”, temelde yoğun WhatsApp kullanıcılarını rahatlatmak ve işlerini kolaylaştırmak için geliştirilmiş bir dijital asistan. 

WACAO bugün düzenlenen Disrupt Berlin 2017 Hackathon etkinliğinde Vivek Bombatkar ve Sidharth Ramachandran tarafından tanıtıldı. Tanıtım sırasında vurgulandığı üzere bu yeni sohbet asistanı, çok sayıda sohbet grubunun parçası olan kullanıcılar için gerekli bir ihtiyaç.

Sohbet asistanı, mesajlarınızı okumak ve konuşmalarınızı görüntülemek için WhatsApp‘ın web sürümünden yararlanmakta. Kurulum yapmak ise çok basit, gerekli yazılımlar yüklendikten sonra tek yapmanız gereken uygulama ile aynı ada sahip bir WhatsApp grubu oluşturmak.

Bundan sonra bu gurup penceresi üzerinden asistan ile etkileşime geçerek ondan çeviri yapmasını, gurup mesajlarını özetlemesini ve hatta doğum günü mesajları yollamasını bile isteyebilirsiniz. (Uygulamanın ileride bir Chrome eklentisi olarak yayınlanması da olası) 

Henüz bir Github projesi olan WACAO, ileride yoğun WhatsApp kullanıcıların bir numaralı sanal asistanı olacak gibi duruyor. Asistan ile ilgili daha fazla ayrıntı için aşağıdaki linke tıklayarak, projenin Github sayfasına ulaşabilirsiniz.(cumhuriyet) 

Editör: Wan Haber