Yeni VESOB hizmet binasının tanıtımında gazetecilerle bir araya gelen VESOB Başkanı Faruk Alpaslan, Türkiye’nin esnaf teşkilatı içerisinde bulunan en büyük binasını Van’da tamamlamanın mutluluğu içerisinde olduklarını belirtti. Yeni hizmet binasını, KOSGEB’in tahsis ettiği 5 bin metrekarelik bir alanda inşa ettiklerini ifade eden Alpaslan, "Binanın yapımı için Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı önderliğinde Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Genel Başkanı Fevzi Apaydın’ın yardımlarıyla binayı tamamladık. Yeni hizmet binamız ufak tefek eksiklikler haricinde tamamlanmıştır. Yeni hizmet binamızda; bin kişilik düğün salonu, eğitim ve toplantı salonları, tüm odalar için başkan odaları, sekreterlik, hizmet odası ve arşiv odasına kadar her şey düşünülerek yapılmıştır. Buna benzer binalar başka kurumlar tarafından 4 milyon TL’ye yapılırken biz bu binayı 2 milyon 800 bin TL’ye mal ettik. Bu binanın yüzde 70’i VESOB’a, yüzde 30’u ise Van Şoförler ve Otomobilciler Odası’na aittir” dedi.


Yeni hizmet binasının sadece 600 bin TL’lik bir borcu olduğuna dikkat çeken Alpaslan, “Bu borcu da Ankara’dan temin edip periyodik bir şekilde ödüyoruz. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik. Yönetime geldiğimiz günden bu yana hiçbir odadan bir kuruş katılma payı almadık” ifadelerini kullandı.


vesob.JPG

Açıklamalarında VESOB seçimlerine de değinen Başkan Alpaslan, birliğe bağlı 19 odanın olduğunu belirterek, “Eğer rakiplerimizin yanında 14 oda var ise geriye sadece 5 oda kalıyor. Bizde 5 oda olarak bu saydığımız icraatları yaptık. ‘Aynası iştir kişinin, lafa bakılmaz’ misali biz işlerimize bakıyoruz. Yapmış olduğumuz işleri ortaya koyduk. 28 Mayıs Çarşamba günü ise biz 5 odadaki arkadaşlarımız ile birlikte yapmış olduğumuz işleri anlatıp listemizi bırakacağız. Seçimde 147 kişi oy kullanacak. Yarıdan bir fazlasını alan da kazanacak. Kim bu memleket için hayırlı ise Allah ona nasip etsin. Memleket sevdası, memleket hizmeti, bütün Türkiye’de konuşulurken, bizde yapmış olduğumuz işlere güvenerek aday olacağız” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber