Optimar Araştırma tarafından Türkiye genelinde yapılan anket, 18 yaş üzeri 5510 kişiyle gerçekleştirildi. 24-28 Şubat tarihleri arasında yapılan araştırmada, yerel ve genel seçimlere dair görüşleri vatandaşlara ayrı ayrı soruldu.


Araştırmada ilk olarak, “Bugün Türkiye’de bir milletvekili seçimi olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?” soruna, kararsızlar dağıtıldıktan sonra; yüzde 46,8 ile AK Parti, yüzde 28,1 ile CHP, yüzde 14,1 ile MHP yanıtı verildi. Yerel seçimle ilgili görüşlerin de sorulduğu ankette “2014’te yapılacak yerel seçimlerde hangi partiye oy vermeyi düşünüyorsunuz?” sorusuna verilen yanıtlarda ise kararsızlar dağıtıldıktan sonra oyların dağılımı; AK Parti Yüzde 44,8 CHP yüzde 29,3 MHP yüzde 14,2 BDP Yüzde 5,6 BBP Yüzde 3,2 Saadet yüzde 1,3 ve HDP yüzde 0,4 oldu.
 

VATANDAŞIN DERDİ İŞSİZLİK
Optimar Anket bünyesinde yapılan araştırmada “Sizse göre Türkiye’nin en temel sorunu nedir” sorusu da soruldu. Vatandaşın Yüzde 26,4’ü işsizlik, Yüzde 8,6’sı yolsuzluk, 8’i ekonomi, Yüzde 6’sı eğitim, Yüzde 5’i terör yanıtını verdi. Araştırma kapsamında katılımcılara Hükümetin kentsel dönüşüm, eğitim, sağlık ve ulaşım konusundaki hizmetleri de ayrı başlıklar halinde soruldu. Vatandaşlar kentsel dönüşüm çalışmalarını Yüzde 55,1, eğitim hizmetlerini yüzde 49,5, sağlık hizmetlerini yüzde 61,6 ve ulaşım yatırımlarını da yüzde 63,4 ile olumlu bulduğunu açıkladı.

 

“VATANDAŞ BAŞBAKAN ERDOĞAN’A GÜVENİYOR”
Araştırmayla ilgili değerlendirmede bulunan Optimar Araştırma Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Daşdemir, “Şubat ayının son haftasında yaptığımız anketlere göre AK Parti oldukça rahat bir şekilde seçime giriyor. Kasetler, komplolar, ortaya atılan iddialar, vatandaşın gündeminde değil ve şimdilik kamuoyunu etkilemiyor. Vatandaşın öncelikli problemi işsizlik, ekonomik kaygı, genel refah düzeyi gibi konular. En önemlisi de vatandaşın Başbakan Erdoğan’a güvendiğini ve yatırımlardan memnun olduğunu görebiliyoruz. Optimar Araştırma olarak, önümüzdeki günlerde büyükşehirlerin tamamını kapsayan bir araştırmayı daha kamuoyuyla paylaşacağız” diye konuştu.

Editör: Wan Haber