AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu,  7 Haziran’da seçmenin verdiği mesajı da bugün söylenmek istenileni de çok iyi anladıklarını söyleyerek toplumun her kesimini kucaklayacaklarını ifade etti. Muhalefete sivil bir anayasa için birlikte çalışma çağrısı yapan Davutoğlu, 1 Kasım seçimlerinin kaybedeni olmadığını, demokrasinin kazandığını kaydetti.

Ahmet Davutoğlu, Konya'nın ardından Ankara'ya geldi ve merakla beklenen balkon konuşmasını yaptı. Hiç vakit kaybetmeden seher vaktinde bu ülke için çalışmaya başlayacaklarını söyleyen Davutoğlu, milletin iradesine ipotek koymak isteyenler hakettikleri cevabı sandıktan aldığını ifade etti. İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları;
"Sizler sandığı barışı kardeşliği seçtiniz. Sadece Türkiye’de değil bütün dünyada barışı hakim kılmak için oylarınızı kullandınız. O ak pusulada AK Parti’nize mührü vuran ak ellerinize teşekkür ediyorum. Ve o elleri bir kez daha barış için kaldırmaya davet ediyorum.


'SEHERLE BİRLİKTE İŞ BAŞINA DİYORUZ'
Sizler ülkemiz üzerinde oynanan oyunları gördünüz ve bu oyunları bozdunuz. Biz buradayız dediniz, kıyamete kadar buradayız dediniz. Sizler o sandıklara sadece eski Türkiye’nin partilerini değil, zihniyetini, kaosu, şiddeti, terörü istikrarsızlığı gömdünüz. Her iki vatandaştan birinin oyunu alarak, 81 ilin, 7 bölgenin tamamında oylarını artırarak AK Parti’ye tek başına iş başına dediniz. Milletimizin talimatı başımızın üzerindedir. Hiç vakit kaybetmeden seherle birlikte iş başına diyoruz.



Türkiye 7 haziran seçimlerinden sonra bir dizi komplonun hedefi haline geldi. Birileri AK Parti’nin tek başına iktidar olamamasını fırsat bilerek yola çıktılar. Biz ise 7 Haziran akşamı buradaydık. Sizin huzurunuzdaydık. Bu balkondan dedik ki… Bir, bizim milletimizin iradesine saygımız sonsuzdur. Bu iradenin gereği olarak bir an bile ülkeyi hükümetsiz bırakmayacağız. Üç, ne olursa olsun Türkiye’yi 2023 hedeflerine götüreceğiz. Aziz ankaralılar şahit olun, sözümüzü tuttuk mu? Şahit misiniz?

'BÜYÜK RÜYALARIMIZ VAR'
İşte AK Parti’nin tek bir derdi vardır. Türkiye’yi daha güçlü, daha istikrarlı ve müreffeh bir hale getirmek. Sandıkların açıldığı ilk dakikalardan itibaren, kaygı ve endişe yerini umuda ve özgüvene bırkamıştır. Türkiye şu andan itibaren yapılan tartışmaları geride bırakarak gelecek hedeflerine odaklanmalıdır. Bizim büyük hedeflerimiz var. büyük rüyalarımız var. büyük hedefler, büyük rüyaları hayata geçirmek için gece gündüz çalışacağız.
Milletimiz iktidar istediğini güven istediğini açıkça ortaya koymuştur. Türkiye konuşmuş, dünya duymuştur. Demokrasiden, hukuktan, merhametten, şefkatten sevgiden geri bir adım gidilmeyecektir. Herkesin hukuku güvence altındadır.


'ŞİDDET DİLİ KAYBEDECEK'
Türkiye daha güzel, daha şefkatli, daha güçlü olacaktır. Husumet, nefret ve şiddet dili kaybedecek Türkiye demokrasiyle özgürleşmeyle kalkınmaya büyümeye devam edecektir. Buna destek veren herkese minnet ve şükranlarımızı bir kez daha ifade ediyorum. Bu zafere imza atan bütün kardeşlerimle aziz milletime bir kez daha teşekkür ediyorum. Türkiye’yi her türlü kutuplaşmadan, her türlü gerilimden çıkaracağız. Sandıkta ne istediğini açıkça söyleyen bütün vatandaşlarımız emin ve müsterih olsunlar. AK Parti’ye oy veren bütün seçmenlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. diyorum ki bugün coşku sizin hakkınız. Ama coşkuyu vakarla yaşayacaksınız. Bugün Konya’da sonra Ankara’dan buraya kadar bizi bağrına basan bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.



'4 YILDA YÖNETİME YANSIYACAKTIR'
Gelecek seçimde AK Parti’ye oy verecek olan diğer seçmenlerimize de selamlarımızı iletiyorum. Ve diyorum ki bugün bu seçimde yenilen yoktur. Türkiye kazanmıştır, milletimiz kazanmıştır, hiç kimse yenilmemiştir, demokrasimiz kazanmıştır. Bütün vatandaşlarımız emin ve müsterih olsunlar. Verdikleri mesaj önümüzdeki 4 yılda yönetime yansıyacaktır. Siz bu milletin umudu olduğunuzu unutmadınız. Bu vakarla hareket ettiniz ve vakarınızı hiçbir zaman hiçbir şartla terk etmediniz. Hepinize teşekkürü borç biliyorum.

'KAZANAN 78 MİLYONDUR'
7 Haziran’da buradaydık. Türkiye’yi hükümetsiz bırakmayacağız demiştim. Türkiye bu sonuçla birlikte ayaklarına vurulmak istenen prangalardan kurtulmuştur. Engelleri aşmıştır ve bundan sonra da aşacağını bir kez daha göstermiştir. Milletin iradesine ipotek koymak isteyenler hakettikleri cevabı milletten almıştır. Bu zafer 78 milyonundur. Kazanan gençlerdir, kadınlardır, çiftçilerdir, memurlardır, işçilerdir, emeklilerdir. Kazanan 78 milyondur.

Bugünün kazananı yoksullardır, kimsesizlerdir, kısık seslerdir. Bugün sandıktan çıkan sonuç demokrasinin, barışın, adaletin ve istikrarın zaferidir. Altını bir kez daha çizerek ifade etmek istiyorum ki bugün sadece AK Parti değil, AK Parti’ye gönül verenler değil bütün Türkiye kazanmıştır. Bugün geleceğimiz kazanmıştır, umudumuz kazanmıştır. Bu aziz millet her türlü tartışmaya, gerginliğe son noktayı koymuş, Türkiye’nin istikbali üzerindeki bütün soru işaretlerini bir oyla sona erdirmiştir.

'BİZ MESAJINIZI ALDIK'
Hiç merak etmeyin, biz mesajınızı aldık. 7 Haziran’da verdiğiniz mesajı da bugün söylemek istediğinizi de çok iyi anladık. AK Parti bugünden sonra da toplumun her kesimini kucaklamaya devam edecektir. Bugün burada sizlere sadece seçimi büyük bir onurla kazanmış AK Parti’nin genel başkanı olarak değil 78 milyonun başbakanı olarak ifade ediyorum. siyasi tercihleri ne olursa olsun, etnik kökeni ne olursa olsun bilinsin ki önümüzdeki 4 yıl omuzlarımıza aldığımız sorumluluğu bütün vatandaşlarımıza karşı yerine getireceğiz. Herkesi kucaklayacağız. Konya’da ifade ettim, bu temiz topraklara biz sadece sevgi tohumları ekmeye geldik. Sevgi çınarları büyüteceğiz. Çınarların altında 78 milyonu kardeş kılacağız, dost kılacağız.



'63 İLDE BİRİNCİ OLDUK'
AK Parti bugün 7 bölgenin, 81 ilin, kuzeyin, güneyin, doğunun batının orta anadolunun her yerin tek ve muzaffer partisidir. Her yerde birinci olduk. 63 ilde birinci olduk. Diğer illerde de büyük zaferler kazandık. Ama bu zafer hepimize aittir. Bu ülkenin farklılıklarını bir zenginlik kaynağı olarak görmeye, bütün vatandaşlarımızın haklarının hepsini korumaya kararlıyız. Kimse son 13 yıl içinde kazandığımız demokratik kazanımlardan geri adım atılacağını düşünmesin. Kimse ayrımcılığa tabii tutulacağı düşüncesine katılmasın.

'TARİHE GÖMMEYE DEVAM EDECEĞİZ'
Güvenliği özgürlüğe, özgürlüğü güvenliğe asla feda etmeyeceğiz. Özgürlüğü ve güvenliği teminat altına alan yeni Türkiye’yi inşa edeceğiz. Açıkça ifade etmek istiyorum ki, bütün vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği düşünce ve inanç özgürlüğü bizim teminatımız altındadır. Bugünkü sonuçlarda sonra, çözüm irademizden de terörle mücadelemizdeki kararlılığımızdan da bir an bile ayrılmayacağız. Bu yolda yürümeye, koşmaya devam edeceğiz Eski Türkiye’nin bütün anti demokratik uygulamalarını tarihe gömdük, gömmeye devam edeceğiz.

'BUGÜN YENİ BİR GÜNDÜR'
Dünle beraber gitti, cancağızım, ne kadar söz varsa düne ait. Şimdi yeni şeyler söylemek lazım diyor hazreti Mevlana. Bugün yeni bir gündür, yeni bir milattır. Bugün 2002 devriminin millet tarafından bir kez daha tecil edilmesidir.

Milletimiz bugün Türkiye’ye karşı kumpasları tümüyle çökertmiştir. 2013 Mayısındaki kumpas bir kez daha çökmüştür. 2013 aralığındaki oyun bir kez daha bozguna uğramıştır. 1 Kasım seçimleri yeni Türkiye’nin referandumuydu. Yeni Türkiye’ye mutlak bir şekilde evet denmiştir. Bugün eski Türkiye’nin karanlığıyla yeni Türkiye’nin aydınlığı arasında bir seçim yaptık. Sizler gösterdiniz ki eski Türkiye yerin yedi kat altına gömülmüştür.


'HAYIR SİYASETİ YENİLGİYE UĞRATILMIŞTIR'
Yeni Türkiye, AK Parti’nin öncülüğünde 2023’e doğru en güçlü şekilde inşa edilecektir. Yeni Türkiye’nin inşa süreci 1 Kasım 2015 itibariyle millet tarafından hayata geçirilmiştir. AK Parti 1 Kasım’da 63 ilde birinci 17 ilde ikinci sadece bir ilde üçüncü olarak milletin vücudu, yüreği özetle milletin ta kendisi olmuştur. Blok siyaseti, demokrasi siyaseti karşısında diz çökmüştür. Terör siyaseti, demokrasi siyaseti karşısında diz çökmüştür. Hayır siyaseti, bugün yeni Türkiye’ye evet diyen millet tarafından yenilgiye uğratılmıştır.

'ENERJİNİZİ TÜRKİYE'NİN ÇIKARLARI İÇİN HARCAYIN'
Her partiden AK Parti saflarına katılan bütün seçmenlerimize de bir kez daha minnetlerimizi sunuyorum. Bugün toplum mühendisleri, medya baronları sandığa gömülmüştür. Sizlerin huzurunda buradan bütün siyasi partilere çağrıda bulunuyorum. Artık enerjinizi türkiye’nin çıkarları için harcayn. Bugünkü sistemin türkiye’nin ihtiyaçlarını karşılamadığı apaçık ortadadır. Kavganın gürültünün olmadığı siyasetin normalleştiği herkesin birbirine barış içinde selam verdiği yeni bir türkiye için hep birlikte kolları sıvayalım. Anayasa davetini, her iki kişiden birinin oyunu alan Türkiye’nin kaderinin öncüsü olan bir partinin iktidar partisinin genel başkanı olarak bir kez daha tekrarlıyorum.

'ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ'
Sağlıklı bir seçim sistemi için, meclise giren bütün partilere yerli ve milli bir anayasa yapma çağrısında bulunuyorum. Darbe anayasalarını bırakarak, sivil bir anayasa için hep beraber el ele verelim diyorum. Biliyoruz ki Allah’tan başka zafer sahibi yoktur. Gerçek muzaffer olan milletin ta kendisidir. Makamlar koltuklar gelip geçicidir. Bu ak davayı, AK Parti’yi asla kibirle kirletmedik. Bundan sonra da kibrin kendini beğenmişliğin bu kapıdan içeri girmesine asla izin vermeyeceğiz. Sizlerin evladı olmaya, gözyaşlarıyla izlediğiniz bu milletin evlatları olmaya devam edeceğiz Kampanya sürecinde istemeden de olsa kalbini kırdığımız, küstürdüğümüz tek bir kardeşimiz varsa bizlere hakkını helal etsin."

Editör: Wan Haber