Başbakan Erdoğan, Van'ın Özalp ilçesindeki toplu açılış törenindeki konuşmasında, ilçenin kendi gönül dünyasında bir yerinin olduğunu belirtti.

İstanbul Gençlik Kolları Başkanlığı yaptığı dönemde Van'da görevlendirildiğini anlatan Erdoğan, kendisine "Van'ın Özalp ilçesine gideceğinin" söylendiğini aktardı. İlçeye gelişini ve geceyi burada geçirdiğini anlatan Erdoğan, Çaybağı köyüne gittiğini ifade etti. Köyde Anadolu'da "kerpiç" denilen, ot ve çamurdan yapılan, tezek yakılan bir eve misafir olduğunu dile getiren Başbakan Erdoğan, "Yer yataklarında yattık ama gönülden ikramlarla o geceyi orada geçirdik. O benim dünyamda çok anlamlı bir geceydi. Sohbetimiz, yaptığımız o çalışma, sene 1978, 1979 o zamanlardı. Ben bir gencim, buradayım, bu muhabbetimizi yaptık" diye konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasında "benim dünyamda çok anlamlı bir geceydi" dediği evi, Habertürk görüntüledi. Erdoğan'ın kaldığı evin sahibi Mehmet Şirin Güler (67), "Yıllar önce Başbakanımız bizim evimizde kaldı. Babamla(Tozu Şirin) birlikte bu odada sabahladı. Yer döşeği açtık kendisine. Yıllar önce yaşadığı o geceyi unutmaması bizi çok mutlu etti" dedi.

Editör: Wan Haber