Kurban Bayramı'na kısa bir zaman kaldı. Bayramın yaklaşması ile beraber kurban fiyatları en çok merak edilen konulardan biri oldu.

Döviz kurunda yaşanan dalgalanmalar, yakıt ve yem fiyatlarını oldukça negatif etkiledi. Bu neden ile hayvanların besletilip büyütülmesi de kurban pazarlarına getirilerek satılması, hayvancılık sektörü ile uğraşanlar için büyük masraflara sebep olmuş oldu.

Buna öre et fiyatlarının yüksek olması, vatandaşın da en çok şikayetçi olduğu konular arasında.

Bu sene küçükbaş hayvanların fiyatları bin 250 liradan başlaması beklenirken büyükbaş hayvanlarının fiyatı ise 8 bin liradan olması bekleniyor.

Kurban alırken tedbirli olunması gereken bazı temel hususlar var. Uzmanlar bu konuda kurban alacak vatandaşı uyarıyor. Uzmanlar konuyla ilgili, hayvanların öncelikle dış bakıda sağlıklı olup olmadığı konusunda kontrol edilmesini öneriyor.

Ayrıca, ‘'Hayvanın tüylerinin parlak olması gerek. Ayaklarında ya da gözlerinde bir yaralanma belirtileri olmamalı. Hayvanın gözlerinin parlak bir şekilde olması ve körlük gibi rahatsızlığının olmaması gerekli. Bunlar hayvanlarda olan dış bakılardır. Bunların yanı sıra hayvanın yaşının olması gerekli. Yani hayvanın süt dişlerinin dökülüp kalıcı dişlerinin yerine gelmesi gereklidir. Sağlıklı kurbanlık hayvan bu şekilde ayırt edilebilir.'' (HÜR HABER)

Editör: Wan Haber