İstanbul polisinin Fatih'te bir eve düzenlediği operasyonda 126 bin 270 TL sahte para ele geçirildi.
Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fatih'te evli bir çiftin yaşadığı dairede sahte para sakladığı ihbarı üzerine çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar sonucu polis evi takibe aldı. 1 ay süren fiziki ve teknik takipte evde Yalçın E. ve Tülinay E. isimli çiftin kaldığı tespit edildi. Yalçın E. ve Tülinay E.'nin İzmit'te sokakta yaşayan bir çift olduğu, 3 ay önce şebeke tarafından İstanbul'a getirilerek onlara bir kiralık ev tutulduğu belirlendi. 28 Kasım 2012 tarihinde harekete geçen eve baskın düzenleyen polis, Yalçın E. ve Tülinay E.'yi gözaltına aldı. Evde yapılan aramalarda balyalar halinde istiflenmiş bin 425 adet 50'TL'lik, 190 adet 200 TL'lik, 150 adet 100 TL'lik, 2 adet 20 TL'lik, 11 adet 100 ABD doları olmak üzere toplam 126 bin 270 TL sahte para ele geçirildi. Operasyon anı polis kamerası tarafından da saniye saniye görüntülendi.
Mali Şube ekipleri, paralar üzerinde yapılan incelemede bugüne kadar çok rastlamadıkları bir detayla karşılaştı. Kalpazanların 100 TL'lik banknotları farklı seri numaralarında basarak, bu şekilde piyasaya sürecekleri belirlendi. Emniyet yetkilileri, sahte 100'lüklerin farklı seri numaralarda basıldığı için piyasada da var olabileceğini belirtti.
Gözaltına alınan Yalçın E. ve eşi Tülinay E., emniyetteki ifadelerinde suçlamaları kabul ederek, İzmit'te evsiz ve işsiz olarak yaşadıklarını, kalpazanların kendilerine ulaşarak "Size ev tutacağız, masraflarınızı karşılayacağız. Siz de karşılığında bu paralara göz kulak olacaksınız" dediklerini, kendilerinin de çaresizlikten bu teklifi kabul ettiklerini belirtti. 2 zanlının ifadelerinde, kendileriyle temas kuran kişileri tanımadıklarını, zaman zaman paraları bırakıp gittiklerini söylediği öğrenildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan Yalçın E. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, Yasemin E. ise serbest bırakıldı.
(İK-ET-CC-Y)

06.12.2012 13:56:27 TSI

Editör: Wan Haber