İstanbul'a gelen turist sayısı geçen yılın Ocak ayına göre yüzde 18 arttı. İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, artışın sektör açısından moral oluşturduğunu söyledi.
İstanbul'a gelen yabancı ziyaretçi sayısı, 2013 ün ilk ayında geçen yıla göre artış gösterdi. Önceki yıl Ocak ayında 451 bin 662 olan turist sayısı, bu yıl yüzde 17,9'luk artışla 532 bin 726 olarak gerçekleşti. İstanbul Turizm İstatistikleri Raporu'na göre İstanbul'u tercih eden turistler arasında Almanlar yüzde 7.7'lik payla birinci, Ruslar yüzde 7.3'lük payla ikinci olurken, İngilizler yüzde 4.1 ile üçüncü, Amerikalılar yüzde 4 ile dördüncü ve Libyalılar yüzde 3.9 ile 5. sırada yer aldı.
İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, Ocak ayı turist rakamlarının artışının önemli olduğunu vurgulayarak, "İstanbul'un yöneticileri ve turizm sektörü açısından büyük bir moral olmuştur. İyi başlayan iyi gider sözü çerçevesinde 2013 yılının pozitif geçeceğine inanıyoruz. Yeter ki turizmin bileşeni bütün taraflar aynı bilinç ve sorumluluk içerisinde hareket edelim. İstanbul turizminin önü açıktır. Bu şehir daha çok misafiri ağırlamak için bir bütün olarak hazırdır" dedi.
(ÖFA-CC-Y)

04.02.2013 12:23:51 TSI

Editör: Wan Haber