İSTANBUL Vezneciler'de son dakika korkunç bir patlama geldi.  Patlamanın çevik kuvvet ekiplerini taşıyan otobüsün geçtiği sırada olduğu belirtildi. Vasip Şahin'in yaptığı yeni açıklamaya göre; patlama sonrası 7 polis şehit oldu, 4 sivil hayatını kaybetti 36 vatandaş ise yaralandı.

Patlamanın yaşandığı yer Beyazıt Karakolu ile Vezneciler otobüs durağında arasında bir nokta. Olayın Çevik Kuvvet'in nöbet değişimi sırasında yaşandığı yönünde bilgiler var. 

PARK HALİNDEKİ ŞÜPHELİ OTOMOBİL

İlk bulgular patlamanın terör saldırısı olduğu yönünde. Çevik Kuvvet aracının geçişi sırasında park halindeki bir otomobilin patlatıldığı yönünde iddialar var. Bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı.

BÖLGEDEN ÇATIŞMA SESLERİ DUYULDU

Patlama nedeniyle çevredeki iş yerleri ve bazı araçlar zarar gördü. Polis, hasar meydana gelen iş yerlerini boşaltıyor.  Bu arada, patlama sonrasında silah sesleri duyulduğu öğrenildi. İlk bulgular patlamanın terör saldırısı olduğu yönünde. Çevik Kuvvet aracının geçişi sırasında park halindeki bir otomobilin patlatıldığı yönünde iddialar var. Patlamanın canlı bomba mı olduğu, bir aracın uzaktan kumandayla mı patlatıldığı ihtimalleri araştırılıyor. Bölgede yeni bir patlama riskine karşı da geniş güvenlik önlemleri alındı.

TAHRİBAT BÜYÜK

İstanbul Belediyesi'nden Vezneciler'e kadarki bölge polis tarafından çevrildi. Patlamanın etkisiyle geniş bir alanda büyük tahribat yaşandığı ve  binaların camlarının kırıldığı görülüyor.  Polis, hasar meydana gelen iş yerlerini boşaltıyor.
Patlamadan ilk görüntüler:

Patlamadan ilk görüntüler:

3-600.jpg4-479.jpg5-467.jpg

 

Editör: Wan Haber