İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorgi Ivanov'un resmi davetlisi olarak Makedonya'ya gitti. MAKEDON-İST ve diğer projeler için bir araya gelen İÜ Rektörü Prof. Dr. Söylet, "Makedonya ile son dönemde yaptığımız ortak çalışmalara büyük bir hız verdik. Karşılıklı görüşmelerimiz en üst düzeyde sürüyor. Kısa süre içinde yapmış olduğumuz çalışmalar sonuç verecek ve ilk projelerimizi gerçekleştireceğiz" dedi.
Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorgi Ivanov ve eşi Maja Ivanov, İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet ve eşi Dilek Söylet'i Cumhurbaşkanlığı konutunda kabul etti.
MAKEDON-İST, İstanbul Üniversitesi ile Makedonya arasında inovasyon alanında işbirliği yapmak amacıyla geliştirilmiş bir proje. Proje kapsamında ulusal ve uluslararası inovasyon alanında güncel tecrübelere sahip İstanbul Üniversitesi'nin bilgi birikiminden faydalanarak Balkanlarda ve özel olarak Makedonya'da "İnovasyon Merkezleri" ve "Teknopark"ların kurulmasını öngörüyor. Projede bir ana "inovasyon merkezi" dışında Makedonya'nın farklı bölgelerinde 3 merkezin daha kurulması planlanıyor. Üretimlerin gerçekleştirildiği, yeni girişimlerin oluşmasının sağlandığı ve üniversite sanayi işbirliğinin hayata geçirildiği inovasyon merkezleri ve teknoparklar vasıtası ile üniversiteler daha fonksiyonel bir pozisyona gelirken, istihdam oranlarında artış olacak, sanayiyi geliştirici ve uygulanabilir fikirler ortaya çıkacak. İÜ Rektörlüğü tarafından geliştirilen proje İÜ Uzaktan Eğitim Merkezi tarafından yürütülüyor.
(ÖK-ÖK-Y)

12.02.2013 11:18:07 TSI

Editör: Wan Haber