İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde 30 dalda yapılacak olan lisansüstü eğitim başvuruları 11 Ocak Cuma günü sona eriyor.
Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, bahar döneminde toplamda 22 yüksek lisans, 8 doktora programında eğitim imkânı sunulacak. Yüksek lisans programları tezli ya da tezsiz olarak tercih edilebilecek.
Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde; İşletme, İngilizce İşletme, İktisat, İngilizce İktisat, Uluslararası Ticaret, Uygulamalı Psikoloji, Özel Hukuk, Kamu Hukuku, Uluslararası Ticaret Hukuku ve Avrupa Birliği, Muhasebe ve Denetim, Uluslararası Bankacılık ve Finans, Uluslararası İlişkiler, Turizm İşletmeciliği, Medya ve İletişim Sistemleri, Halkla İlişkiler dallarında, Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde ise Endüstri Mühendisliği, Endüstriyel Fizik, İstatistik, Matematik, Bilgisayar Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği ve Mücevherat Mühendisliği yüksek lisans programlarında eğitim programları açıldı.
Geçen yıla göre yüksek lisans ve doktora program sayısını arttıran İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde, Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Matematik programından sonra bu yıl güz döneminde ilk kez açılan Bilgisayar Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Mücevherat Mühendisliği ve Mekatronik Mühendisliği doktora eğitim programlarına bahar döneminde de ön kayıt yaptırılabilecek. Sosyal Bilimler Enstitüsünde ise İşletme, Finansal Ekonomi ile Uluslararası Ticaret ve Avrupa Birliği Hukuku doktora programları açıldı.
Lisansüstü eğitim başvurularında ön kayıtlar, 11 Ocak 2013 mesai bitimine kadar üniversitenin Eminönü kampüsünde yapılabilecek. Mülakatlar ise 15 18 Ocak 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Programların hafta içi 18.30-21.30 saatleri arasında uygulanması planlanıyor.
Öte yandan, başvuru yapan adaylara, üniversitenin burs yönergesi ve anlaşmalı olduğu kurumlar çerçevesinde farklı oranlarda burs imkânları da sağlanacak.
(ÖK-ÖK-Y)

07.01.2013 15:17:09 TSI

Editör: Wan Haber