Edinilen bilgilere göre, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından terör örgütü FETÖ-PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri örgüt evlerine yönelik çalışma başlattı.

Çalışma kapsamında harekete geçen polis ekipleri, İstanbul merkezli olarak Kocaeli, Denizli, Sakarya, Van, Hatay, Bursa, Tokat'ta belirlenen 29 adrese operasyon düzenledi. 17 şüpheli gözaltına alınırken, adreslerde yapılan aramalarda örgüt mensuplarına ait 1 dolar, örgütün yayın organları olan dergi ve gazete ile Fetullah Gülen’e ait çok sayıda CD, kaset ve dokümanlar ele geçirildi. Askeri okulları kazanan öğrencileri yetiştiren Mesut kod adlı M.M. (31), Fatih kod adlı Y.P. (23), Halit kod adlı M.D. (28), Abdullah kod adlı S.K. (23), örgüte himmet adı altında finans desteği sağlayan O.Ü. (43) ve S.Y. (41), ev imamlığı yapan Halit kod adlı D.D. (23), örgüt içerisinde çeşitli görevlerde bulunan İ.T. (24), Sadık kod adlı T.T. (32), Tarık kod adlı A.B. (27), A.T. (41), S.Ö. (47) ve S.K. (21) isimli şüpheliler emniyete götürülerek sorguya alındı. Operasyon kapsamında İstanbul'da harekete geçen ekipler, Zeytinburnu'nda daha önce örgüt tarafından kullanılan bir adresin kira sözleşmesini inceleyerek sözleşmede ismi geçen Burhan kod adlı B.S. (23) isimli bir kişiyi belirledi. Yapılan tespitlerin ardından düzenlenen operasyonla B.S. (23) ve Enes kod adlı S.S. (23) de gözaltına alınırken, adreste yapılan aramalarda örgütle bağlantılı bir derneğe ait çok sayıda doküman ele geçirildi.

Sözde eyalet imamı yakalandı

Çalışmalarını sürdüren polis ekipleri, FETÖ-PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında örgüt üyelerine ev tutmalarında yardım eden ve örgüte bağlı olduğu için kapatıldığı belirlenen özel bir yurdun müdürü olan İ.A. (36) ile Zeytinburnu, Bakırköy ve Güngören ilçelerinden sorumlu sözde eyalet imamı A.K. (44) isimli şüpheliyi de gözaltına aldı.
Gözaltına alınan 17 şüpheliden 2'si emniyetten serbest bırakılırken, 15'i işlemlerinin ardından Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi. Adliyeye sevk edilen 15 şüpheliden O.Ü, S.S. ve İ.A. hakkında yurt dışına çıkış yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, M.M, İ.T, Y.P, M.D, S.K (23), S.Y, A.B, S.Ö, D.D, T.T, B.S. ve A.K. isimli kişilerin ise tutuklandığı öğrenildi. İHA

Editör: Wan Haber