CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, 'Bugün 6 Ekim. İstanbul'un kurtuluşunun yıl dönümü. Bir kez daha haykırıyoruz; İstanbul, sahipsiz değildir. İstanbul, asla ve asla çaresiz değildir' dedi. CHP Tuzla ilçe teşkilatınca, partiye yeni katılanlar için tören düzenlendi. Partinin Tuzla İl Başkanlığı önünde gerçekleşen törende Tekin, yeni üyelere rozetlerini taktı. Törene katılan partililer, ellerinde Tekin'in fotoğrafının da bulunduğu 'İstanbul, sana yakışır Gürsel başkan' yazılı dövizler taşıdı. Sık sık 'İstanbul'a yakışan, Gürsel başkan' ve 'Örgüt, seninle gurur duyuyor' sloganlarının atıldığı törende Tekin, seçim otobüsünün üstünden partililere seslendi.
 
BENDEN BAŞKA 2 ADAY DAHA VAR
 
Daha sonra otobüsten inen Tekin, partililere rozet taktı. Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Tekin, belediye başkanlığı adaylığı ile ilgili, 'İnşallah tabii ki, bu düşüncemi ifade ettim. Önümüzdeki günlerde Ümraniye'de binlerce, milyonlarca kent mağdurlarıyla beraber, benim lobim yok bir Allah'ım var bir de İstanbul'daki mağdurlarım var. Onlarla birlikte İstanbul'da bayramdan sonra inşallah start vereceğiz. Sadece ben değil benim dışımda 2 tane daha aday adayımız var. CHP'nin iktidarını sağlamak için mücadele edeceğiz' ifadelerini kullandı.
 
YILLARCA İKTİDAR OLAMADIK
Törenin, İstanbul'un kurtuluş günü olan 6 Ekim'de düzenlenmesinin önemli olduğunu aktaran Tekin, Türkiye'nin gidişatından memnun olmayanların siyaset yapmak için CHP'ye katıldığını savundu. 'CHP'ye ne verebilirim?' diyenlere kapılarının açık olduğunu belirten Tekin, 'Yıllarca iktidar olamadık ama buna rağmen örgütümüz bir gün dahi olsun ilkelerini terk etmedi' diye konuştu.
 
Sarıgül'e 'Çare CHP kadroları' göndermesi
CHP dışında olmasına rağmen bu partiden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmak için dışarıdan kampanya yürüten Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'e göndermede bulunan Tekin, 'İstanbul, asla ve asla çaresiz değildir' dedi. Tekin, şöyle devam etti: 'Çare halkın kendisidir, çare CHP'dir. Çare CHP'nin ilkeleri ve kadrolarıdır. Çare CHP'nin 6 okundadır. İşte bu yüzden diyoruz ki 'Kimse umutsuz olmasın. Bir kez daha haykırıyoruz; 'İstanbul, sahipsiz değildir. İstanbul, asla ve asla çaresiz değildir. En karanlık dönemlerde, herkesin umudunu kaybettiği alanlarda bile CHP kadroları bir çözüm bulmuştur.'
Editör: Wan Haber