İstanbul Kültür Sanat Vakfı’ndan (İKSV) meydana getirilen yazılı izaha göre, Türkiye’de belgesel üretimine uzun senelerdir alaka işaret eden İstanbul Film Festivali, belgesel sinemayı ve belgeselcileri desteklemek emeliyle Türkiye Sineması bölümünde ‘En İyi Belgesel’ ve ‘Jüri hususi Ödülü’ verecek.

 

Belgesel filmlere 2 kategoride Türkiye Sineması kısmı destekçisi Anadolu Efes’in katkısıyla sunulacak ödül toplam 15 bin lira olacak. Belgesel yarışması yönetmeliğine film.iksv.org adresinden ulaşılabilecek.

 

 

İstanbul Film Festivali’ne Türkiye’den katılacak filmler için son müracaat tarihsel 30 Ocak şekilde belirlendi. Başvurular arasından belirlenecek filmler, 34. İstanbul Film Festivali’nin Türkiye Sineması bölümünde Altın Lale Ulusal Yarışması, Yeni Türkiye Sineması ve Belgeseller başlıkları altında gösterilecek.

 

Ulusal Yarışma kategorisinde yer alacak filmler arasından jürinin seçeceği ‘En İyi Film’e 150 bin lira, ‘En İyi Yönetmen’e 50 bin lira ödül verilecek. Ulusal Yarışma’ya katılacak filmler arasından en iyi ikinci filme Onat Kutlar anısına ‘Jüri hususi Ödülü’ sunulacak ve bu filmin yapımcısına da Anadolu Efes yönünden 60 bin lira hususi ödül takdim edilecek.

 

‘En İyi Kadın Oyuncu’ ve ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülleri 10 biner lira olacak. İstanbul Film Festivali Altın Lale Ulusal Yarışması’nda jüri ek olarak ‘En İyi Senaryo’, ‘En İyi Görüntü Yönetmeni’, ‘En İyi Kurgu’ ve ‘En İyi orijinal Müzik’ dallarında da ödül verecek.

 

‘Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü’nü elde eden filmin yönetmenine de CMYLMZ Fikirsanat vasıtasıyla 30 bin lira para ödülü takdim edilecek.

 

Teknoter

Editör: Wan Haber