AK Parti Manisa Siyaset Akademisi, İstanbul Fatih İlçesi Belediye Başkanı Mustafa Demir'i konuk etti. Fatih Belediye Başkanlığı görevindeki tecrübelerini Manisalılarla paylaşan Mustafa Demir, büyükşehir belediyeciliği ve halkla ilişkiler konusunda bilgilerini aktardı. Yerel Yönetimlerde halkla ilişkilerin önemine değinen Başkan Demir, istişare, ilkeli olmak ve tevazünün yanı sıra vizyonun da olması gerektiğini kaydetti.
Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'i konuk etmekten dolayı büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden AR-GE'den sorumlu AK Parti İl Başkan Yardımcısı Necip Denktaş, Manisa'nın büyük şehir olması açısından Başkan Demir'in engin tecrübelerinden azami derecede faydalanmaya çalıştıklarını söyledi. Denktaş, gerek siyasi gerekse hizmet alanlarından Başkan Demir'in önemli bilgiler aktardığını belirterek, Manisa'nın büyük şehre hazır olduğunu ifade etti.
Belediyecilikte hayal kurmanın hizmet alanlarında verimli sonuçlar ortaya koyduğunu anlatan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, zamanı en iyi şekilde kullanmak gerektiğine işaret etti. Fatih Belediyesi olarak gelişen teknolojiyi çok iyi kullandıklarına vurgu yapan Başkan Demir, Türkiye'nin gelişen teknolojinin yanı sıra internet ve sanal dünyayı kullanan ilk belediyelerden olduğunu kaydetti. Kent bilgi sisteminin sürekli gelişmesi ve online olması gerektiğini de anlatan Demir, nüfus cüzdan numarası ile Fatih ilçesinde yaşayan her vatandaşın bütün bilgilerine ulaşıldığını da söyledi.
Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, şöyle konuştu: "Yaptığımız kent bilgi sistemi ile ilçemizde yaşayan herkesin bilgilerine ulaşabiliyoruz. İsim ile girdiğimizde hangi adreste oturduğundan tutun, bütün güncel bilgilerine ulaşabiliyor ve daha iyi hizmet verebiliyoruz. Kent bilgi sistemi ile ilçede yaşayan her kişinin şehir dışında yaptığı gezileri bile takip edebiliyoruz. Hatta aldıkları gıda yardımları hakkında bile bilgi sahibi oluyoruz. Gelişen teknoloji çok iyi kullanıyoruz. Eğer teknolojinin arkasında kalırsak dünyanın gerisinde kalacağımızı biliyoruz. Eski ve yeni imar planları hakkında sizi bilgilendireyim. Şu anda size gösterdiğimiz imar planları yeni imar planlarımız. İmar planlarımızı şeffaf olarak internette herkese açık olarak sunuyoruz. Eğer halka açık imar planınız olmasa şeffaf olamayız. Bu gün gazeteden okudum Manisa'da imar planı konusunda tartışmalar kavgalar yaşanmış. Hiç gerek yok eğer halka acık şeffaf imar planı yapmazsanız halka anlatmazsanız sıkıntı yaşarsınız. Her şey halka açık olacak. Fatih Belediyesi'ne gelen her vatandaş tek tuşla istediği bütün bilgilerine saniyede ulaşır. Ve hizmeti kısa sürede alır. Ancak tekrar söylüyorum şeffaf olmak çok önemli. Bilgilerimizi dünya ile paylaşıyoruz."
(YB-ERG-Y)

11.01.2013 18:32:26 TSI

Editör: Wan Haber