İSTANBUL İstiklal Caddesi'nde 4 kişinin yaşamını yitirdiği, 39 kişinin yaralandığı terör saldırısını gerçekleştiren canlı bombanın Mehmet Öztürk olduğu DNA testiyle kesinleşti.
Terör örgütü IŞİD bağlantısı olduğu belirtilen Öztürk'ün babası ve kardeşi de gözaltına alındı. Olayla ilgili gözaltı ayısı 5'e yükseldi.

İstiklal Caddesi'ndeki  canlı bombanın kimliğinin belirlenmesine yönelik DNA testi bugün tamamlandı. Adli Tıp Kurumunda  aile yakınlarından örneklerle parçalanan canlı bombadan kalan örnekler uyuştu. Canlı bombanın Mehmet Öztürk olduğu kesin olarak belirlendi. 

BABASI VE KARDEŞİ GÖZALTINA ALINDI

Polis ekiplerinin dün gece kan, kıl ve tükürük örneği almasının ardından yapılan araştırmada fabrika işçisi baba N.Ö. gözaltına alındı. Polis ekipleri sabah saatlerinde baba ve ismi öğrenilemeyen diğer oğlunun evinde arama yaptı. Bu aramaların ardından polis, canlı bombanın ismi gizli tutulan kardeşini de gözaltına alındı.

10-028.jpg

1992 DOĞUMLU, GAZİANTEP DOĞUMLU

İçişleri Bakanı Efkan Ala teröristle ilgili şu açıklamayı yaptı: "Menfur intihar saldırısını gerçekleştiren terörist 1992 doğumlu Gaziantep nüfusuna kayıtlı Mehmet Öztürk'tür. Eldeki mevcut bulgular teröristin DAEŞ terör örgütüyle bağlantılı olduğunu göstermektedir. Başka bağlantılarının olup olmadığı araştırılmaktadır. Bana gelen bilgiler şahsın herhangi bir arama kaydı olmadığıdır. Konu bütün detaylarıyla çok yönlü şekilde sürdürülmektedir. 5 kişi gözaltına alınmıştır"

2013'TE EVDEN AYRILMIŞ

İstanbul İstiklal Caddesi'nde 'canlı bomba' saldırısını gerçekleştiren Mehmet Öztürk için ailesinin kayıp başvurusunda bulunduğu ortaya çıktı. Mehmet Öztürk'ün 2013 yılında Gaziantep'teki evinden ayrıldığı belirtilirken, terör örgütü IŞİD'e katıldığı ortaya çıktı.

'IŞİD'E KATILDIĞINI TAHMİN EDİYORUZ'

İHA'nın haberine göre ise Emniyet Müdürlüğü’nde ifadesi alınan baba ve oğlunun, polislere Mehmet Öztürk’ün 2013 yılında evden ayrılarak İstanbul’a gittiğini, yıllardır kendisinden haber alamadıklarını ve IŞİD'e katıldığını tahmin ettiklerini söylediği öğrenildi.

Ailesinin daha önce kayıp başvurusunda bulunduğu Mehmet Öztürk’le ilgili araştırma yapan polis, IŞİD terör örgütüne katıldığını saptadı. 

İKİ İSİM ARAŞTIRILIYORDU

Polis ve istihbarat kaynakları, teröristle ilgili iki isim üzerinde yoğunlaşmıştı. Birincisi, Türkiye’de aranan 4 IŞİD’liden biri olan Savaş Yıldız'dı. İkincisi ise ‘bölgedeki kameralarda görüldüğü’ söylenen 24 yaşındaki Mehmet Öztürk'tü.

Editör: Wan Haber