İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında kendi evinde karşılaştığı Akhisar Belediyespor'a 2-0 mağlup oldu.
Mücadelenin ardından basın toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik direktörü Bülent Korkmaz, İki gol yedikten sonra kötü oynadıklarını söyledi.
Maça iyi başlamalarına rağmen yedikleri gollerden sonra oyundan koptuklarını vurgulayan Korkmaz, "İki gol yedikten sonra açıkçası kötü oynadık. Herkes bireysel olarak mücadele etti ama bunu takıma yayamadık. Bursaspor maçıyla bu maç arasındaki 15 günde takımda birçok şeyin değiştiğini gördüm. Bunun çözümünü de yine kendimiz bulacağız. Bu çözümü bulup, aynı oyunumuzu oynayarak galip gelmeyi amaçlayacağız" dedi.
Basın mensuplarının Webo ile Gökhan Süzen'in devre arasında takımdan ayrılmasıyla ile ilgili sorusuna ise Korkmaz, "Bazen önemli futbolcuları göndermeye mecbur kalıyorsunuz. Oyuncu gitmek istiyorsa bunu engelleyemiyorsunuz. Özellikle Bursaspor'a karşı bu iki oyuncu yokken kazandık. Bunun üstesinden geleceğiz" diye cevap verdi.
İstanbul Büyükşehir Belediyespor futbolcusu Zeki Korkmaz ise, maça çıkarken Hocamız bizi zor bir maç oynayacakları konusunda kendilerini uyardığını belirterek, "Bunun bilincindeydik. Kaybettik ama her şeyin sonu değil. Bunu değiştirmek bizim elimizde. Orduspor maçıyla yeniden çıkışa geçmek istiyoruz" dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a devre arası katılan Zenke ise, bugünkü mağlubiyetten dolayı hayal kırıklığı yaşadıklarını belirterek, "Oysa ki teknik direktörümüz rakibimizin son maçlarında iyi oynadığını ve şanssızlıklarla kaybettiklerini anlatmıştı ve bizi uyarmıştı. İki gol yedikten sonra işimiz daha zor bir hale geldi ve oyunun şeklini değiştiremedik. Bundan sonra antrenmanlarda daha iyi çalışmamız lazım. Hocamız bugünle ilgili çözümler bulacaktır. Önümüzdeki ilk maçla çıkışa geçmeyi ümit ediyoruz" diye konuştu.
Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, kendileri açısında zor bir maça çıktık vurgulayarak, "Hem mücadele anlamında, hem de psikolojik olarak zor bir maça çıktık. Durumumuz itibariyle kötü bir sonuçta ilerleyen haftalar bizim için zor bir hal alacaktı. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Maçın başından itibaren birlikte oynamayı ve takım olarak mücadele etmeyi başardılar. Gekas'ın da katkılarıyla 2-0'lık skoru yakaladık. Sonra oyun istediğimiz gibi gelişti. Skoru koruduk ve kontra ataklarla gol aradık. Bunda da başarılı olduk. Ligin son haftasına, son düdüğe kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Ondan sonrasını gönül rahatlığıyla her şeyi kabullenmiş olacağız. Oyuncularımın mücadelesiyle bunu başaracaklarına inancımız sonsuz" dedi.
Önümüzdeki hafta kendi evlerinde oynayacakları Galatasaray maçı hakkında ise Hamzaoğlu, Bu maçta kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, "Biz durumumuzu biliyoruz. Mümkün olduğunca elimizdeki imkanlardan en iyi verimi almaya çalışıyoruz. Bunu yapmak zorundayız. Galatasaray maçında da takım olarak iyi oynamamız lazım ki, rakibimizin ismi olan oyuncularına karşı üstünlük sağlayabilelim. Bunu yapabileceğimizi düşünüyorum. İnşallah önümüzdeki hafta iyi oyun ve iyi mücadeleyle galip gelmek istiyoruz" dedi.
Gekas'ın ikinci yarının 9. saniyesinde attığı golün önceden çalışılmış bir pozisyon olmadığını belirten Hamzaoğlu, "Pozisyon tamamen o anda gelişti. Biz kenarlara başlatalım diye düşünmüştük ama Bilal daha uygun durumdaki Gekas'a attı. İkisini de tebrik ediyorum. Güzel gol oldu" ifadelerini kullandı.
Akhisar Belediyesporlu futbolcu İbrahima Sonko ise, İstanbul'a 3 puan almak için geldiklerini belirterek, "Ligde süren yarıştan kopmamak istediklerini ve aldıkları galibiyetle de bunu başardık. Kimse Galatasaray gibi büyük bir takıma karşı kazanmamızı beklemiyor ama biz elimizden geleni yapacağız. Kazanırsak bir mucizeyi gerçekleştireceğiz. Drogba ile İngiltere'de oynamıştım. Kendisi çok iyi bir futbolcu ama şunu da söylemek lazım; iki futbolcudan bir takım olmaz" dedi.
Kendileri açısından önemli bir maça çıktıklarını vurgulayan Uğur Demirok, "İki haftadır iyi oynuyorduk ama sonuca yansıtamıyorduk. Bu hafta hem iyi oyun, hem de iyi mücadeleyle galip geldik. İnşallah Galatasaray maçı için moral olur ve ligin sonuna kadar da iyi oyunumuzu devam ettiririz" diye konuştu.
(MSB-RFK-S)

09.02.2013 17:17:49 TSI

Editör: Wan Haber