Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor, kendi sahasında Bursaspor'u 4-1 mağlup etti.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, Burssapor'un oyun planını yıktıklarını ve kendilerinin daha disiplinli oynadıklarını söyledi.
Taktik olarak sahada dizilişi iyi uyguladıklarını vurgulayan Korkmaz, "Karşılaşma öncesinde önemli eksiklerimiz vardı. Onların yerine oynayan arkadaşlarımız da iyi ellerinden geleni yaptı. Takımın başına geldiğimden beri belki de ilk defa takım halinde oynadık. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Geriden gelen oyuncularımızla Bursaspor'un oyun planını yıktık. Biz sahada daha disiplinli oynadık" dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu futbolcusu Doka ise, sahada hocalarının verdiği görevi yerine getirdiklerini dile getirerek, "Bugün herkes çok çalıştı. Herkes kendini takımına adadı ve 3 puana ulaştı" diye konuştu.
İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu genç futbolcusu Cenk ise, galibiyet serisine devam etmeyi ümit ederek, takımı daha iyi yere getireceklerini kaydetti.

ERTUĞRUL SAĞLAM: "İSTEMEDİĞİMİZ BİR MAĞLUBİYET ALDIK"
Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ise, Maçtan önce puan sıralamasının zirvesine yaklaşma şansları bulunduğunu, ancak bu şansı kullanamadıklarına değinerek, "İstemediğimiz bir mağlubiyet aldık. Maalesef kötü bir maç oynadık. Bu yarışın içerisinde, 3 puan daha geriden devam edeceğiz. Bu maçı bir an önce unutmamız gerek ki, Salı günü Ziraat Türkiye Kupası'nda maça çıkacağız. Ondan sonra da Galatasaray ile karşılaşacağız. Moralimizi bir an önce yukarıya çıkarmamız gerek" dedi.
Futbolda zaman zaman kötü maçlar oynandığına vurgulayan Sağlam, "İklim şartlarının ve zeminlerin ağır olduğu bu günlerde, 16 günde 6 maç oynamak zorunda kaldık. Oyuncularımın fiziksel durumu için sıkıntılı bir dönem. Bu gibi durumlarda oynanan kötü oyun ve alınan sonuçlar için oyuncuları suçlamamak lazım. Onlar ellerinden gelen her türlü mücadeleyi ortaya koyuyor" diye konuştu.

"TUNCAY ÖNEMLİ BİR OYUNCU"
Basın mensuplarının Bursasporlu taraftarların Tuncay Şanlı'ya ve takıma tepki gösterdiğinin hatırlatılması üzerine ise Sağlam, "Taraftarlar takımının kazanmasını istiyor ama onlara oyuncusuna küfür etmek, oyuncusunu aşağılamak ve takımıyla dalga geçme hakkını kimse vermez. O açıdan çok üzüldük. Bugünü, saha içerisindeki oyun ve skorla beraber, taraftarın göstermiş olduğu tutumu da hatırlamak istemiyorum. Hiç yakışık alan bir durum olmadı. Tuncay onurlu bir arkadaşımız. Her türlü ortamda Türk futbolunun içinde kaldı. Bu tür durumları çok yaşadı. Bana göre Tuncay önemli bir oyuncu. Bu olumsuzluklardan kurtulup takımına katkı sağlayacaktır. Böyle giderse iki hafta sonra takımda oynatacak futbolcu bulamayız. Bunlar bizim oyuncularımızsa, onlardan azami derecede yararlanmalıyız. Bundan sonra bir bütünlük oluşturursak başarılı oluruz. Bu süreci iyi yaşayıp, iyi değerlendirmek lazım. Gelinen nokta bizim açımızdan hoş bir nokta değil. Bu durumu çevirmek için elimizden geleni yapacağız ama bu dönemde de destek bekliyoruz" şeklinde konuştu.
Bursasporlu futbolcu Ferhat Kiraz ise kendileri açısından önemli bir maça çıktıklarını vurgulayarak, "Maça çok iyi hazırlanmıştık. Buradan galibiyetle ayrılacağımıza da inanmıştık. Futbolda böyle mağlubiyetler olur ama biz de hayal kırıklığına uğradık. İstediğimiz oyunu sahaya yansıtamadık. Umarım en kısa zamanda toparlanarak Bursaspor'u iyi yerlere getirmeye çalışırız" ifadesinde bulundu.

İBRAHİM ÖZTÜRK: "BUGÜN KENDİ KİMLİĞİMİZİ SAHAYA YANSITAMADIK"
Bursaspor takım kaptanları İbrahim Öztürk ise, yoğun bir maç trafiğinden geçtiklerini aktararak, "Bugün kendi kimliğimizi sahaya yansıtamadık. Bir noktaya kadar iyi oynadık ama yediğimiz ilk golden sonra risk aldık. Bugün takım olarak istediğimiz sahaya yansıtamadığımız için üzgünüz. Kendi içerimizde konuşmalarımızda Bursaspor'u iyi yerlere getirecek güce sahip olduğumuzu söylüyoruz. Bundan sonraki dönemde iyi sonuçlarla istediğimiz noktaya ulaşırız" ifadelerini kullandı.
Sürekli olarak kendi içlerinde özeleştiri yaptıklarını anlatan İbrahim, "Fenerbahçe maçında olmadık bir penaltı ve futbolda görülmemiş bir gol yedik. Bugün de karambolden gol yedik. Bunların çözümünü arıyoruz. Bu durumu çözecek kişiler bizleriz. Bugün yediğimiz golden sonra üzerimizde taraftar baskısı oluştu. Tepkiler almaya başladık. Bu takımdaki 5. senem ama bundan önce böyle şeyler görmemiştim. Yoğun bir dönemde istediklerimiz olmayabiliyor. Ben takıma güveniyorum. Bu durumdan kurtulacak güçteyiz" açıklamasını yaptı.
(MSB-BH-S)

26.01.2013 17:27:53 TSI

Editör: Wan Haber