İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Liberya'nın başkenti Monrovi'de belediyeye iki çöp kamyonu ve bir vidanjör bağışladı. Topbaş'ın hediyeleri belediye çalışanları tarafından coşkuyla karşılandı.
Birleşmiş Milletler (BM) Akil Adamlar Toplantısı'na katılmak için Afrika ülkesi Liberya Cumhuriyeti'nin Başkenti Monrovi'ye giden İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, şehrin Belediye Başkanı Mary Broh ve halk tarafından coşkuyla karşılandı.
Liberya'da halk danslarıyla karşılanan UCLG, UNACLA, TBB ve İBB Başkanı Kadir Topbaş, Monrovi belediye binasına "Büyük Başkan Topbaş" sloganlariyla girdi. Monrivia Belediye Başkanı Mary Broh ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Kentindeki sorunları anlatan Başkan Broh, "UCLG ve UNACLA Başkanı olarak insanların mutluluğu için çalışıyorsunuz. Halkım, belediye çalışanlarım adına size çok teşekkür ederim" dedi.
Başkan Topbaş'ın "Şehriniz çok temiz, iyi çalışıyorsunuz" demesi üzerine Başkan Mary Broh, "Evet, ancak çok imkanımız yok. Bir tane çok eski çöp toplama aracımız var" cevabını verdi. Bunun üzerine Topbaş, "Başkanı olduğum Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) olarak size iki çöp kamyonu hediye edelim, bir tane de vidanjör verelim" diye konuştu.
Kadir Topbaş'ın bu teklifi adeta büyük bir sevinç gösterisine dönüştü. Belediye çalışanları şarkı söyleyerek dans ederek sevgi gösterisinde bulunurken Başkan Broh da dans ederek, "İşte dünya başkanı işte Kadir Topbaş, işte dostluk, işte insanlık. Ülkelerin, şehirlerin dostluğu" diyerek şarkı söyledi.
Topbaş'ın hediyesi karşısında gözyaşlarını tutamayan Başkan Broh, Başkan Topbaş'a şehrin sembolik anahtarını vererek, "Siz bizim kardeşimizsiniz. Zor günümüzde yanımızda oluyorsunuz, Bu anahtarı vererek şehrimizi size emanet ediyoruz dostluğumuz baki kalacak ve tüm gücüyle halklarımızın refahı için çalışacağım" şeklinde konuştu.
Broh'u İstanbul'a davet eden Başkan Kadir Topbaş da ev sahibine İSMEK kursiyerlerinin yaptığı el işi örtü hediye etti. Kadir Topbaş, Liberya'da BM üst düzey yöneticiler panele katılarak bir konuşma yapacak.
(ET-ÖK-Y)

31.01.2013 15:17:43 TSI

Editör: Wan Haber