Bursa'nın Orhangazi ilçesine gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binalı Yıldırım, Türkiye'nin en uzun ve en geniş tünelinde incelemelerde bulundu. Bakan Yıldırım, İstanbul ile Bursa arasındaki yol çalışmalarının 2015 yılında tamamlanacağının müjdesini verdi.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, Sabiha Gökçen Havaalanı'nından özel helikopteriyle Orhangazi'ye geldi. Bakan Yıldırım, havadan Dilovası, Hersek, Altınova, Orhangazi, İznik Güney Kavşağı, Gemlik-Bursa-Ovaakça yol güzegahlarında incelemelerde bulundu. Orhangazi'de Bakan Yıldırım'ı Bursa Valisi Şahabettin Harput, AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın ve karayolları idarecileri karşıladı. Bakan Yıldırım daha sonra Samanlı tüneline geçerek, firma yetkililerinden bilgi aldı.
Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Yıldırım, " İstanbul ve İzmir otoyolunun Samanlı tünelinde incelemeler yapıyoruz. İçinde bulunduğumuz bu tünel Ortaköy girişinde. Burada iki tüne tünel var. Toplam uzunluğu 7020 metre. Şu an itibariyle 1800 metresi tamamladı. Dört uçtan da çalışma var. Yalova ve Bursa'dan 2 giriş alışmalar devam ediyor. Burada zahmetli iş var. Tünelin üzerine beton kaplama, havalandırmalar falan yapılacak. 3 şerit gidiş ve geliş olacak. Gaberisi 5 metredir. Normalde 4,5 metre civarı oluyor. Emniyet için böyle çalışma yaptık. Tünelin duvarlarına doğru sağlamlaştırmalar yapılıyor. Çelik betonlarla güvenlik sağlanıyor. 10 metrelik çalışma yapıyoruz.. İstanbul Altınova İzmit körfez geçişinde de eş zamanlı olarak çalışmalarımız sürüyor. Güney Ortaköy çıkışında Orhangazi ve Gemlik istikametinde çalışmalar devam ediyor. Güzergah içerisine fazlaca viyadüke var. Herhangi bir gecikme olmaz ise İstanbul ile Bursa arasını 2015 yılında tamamlamış olacağız" dedi.
Bu arada açıklamalarının ardından Bakan Yıldırım, iş makinesine binerek görevlilerden bilgi aldı. Ardından Bakan Yıldırım, işçilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.
(AF-İHS

12.01.2013 12:21:55 TSI

Editör: Wan Haber