Rumeli Fener'inde içinde mültecilerin bulunduğu belirtilen bir tekne battı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, teknede 40'a yakın kişi bulunuyordu. Sahil Güvenlik tarafından yapılan açıklamaya göre 24 kişi öldü 7 kişi de sağ kurtarıldı. Arama kurtarma çalışmaları sürüyor

Sahil güvenlik tarafından yapılan açıklamada, "İstanbul Boğazı çıkışı 3 mil kuzeyinde içerisinde bir grup göçmenin bulunduğu bir teknenin battığı ihbarının alınmasını müteakip görevli 7 Sahil Güvenlik Botu ile 1 Sahil Güvenlik Helikopteri tarafından başlatılan arama kurtarma faaliyetinde, 7 kişi sağ olarak kurtarılmış, 24 şahsın cansız bedeni denizden alınmıştır. Arama faaliyetlerine halen devam edilmektedir" denildi. 

Tekne faciasıyla ilgili Sarıyer'deki Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı önünde hareketlilik yaşanıyor. Bölgeye komutanlığa ait 4 arama ve kurtarma gemisi gönderildi. Limanda bir adet tekne, ambulans ve bir grup personelin bekleyişi sürüyor.

BAŞSAVCILIK 'TEKNE FACİASINA' İLİŞKİN SORUŞTURMA BAŞLATTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Rumeli Feneri açıklarında bir teknenin batmasına ilişkin soruşturma başlattı. Başsavcılık, otopsi ve olayla ilgili inceleme yapmak üzere Cumhuriyet Savcıları İsmail Göktürk ve Metin Kantar'ı görevlendirdi. Her iki savcının da olay yerine gittiği belirtildi. 

Editör: Wan Haber