İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel, Türkiye'nin her köşesinde sayıları 2 bini bulan hidroelektrik ve termik santral inşaatı bulunduğunu belirterek, "Türkiye köşe bucak şantiyeye dönüştü" dedi.
TBMM'de beraberindeki Ünye Sahilköy Muhtarı Mehmet Şensoy ile birlikte basın toplantısı düzenleyen İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel, Samsun'un Terme ilçesiyle Ordu'nun Ünye ilçesi sınırındaki Akçay köyünde yapılmakta olan termik santralle ilgili yargının verdiği "yürütmeyi durdurma" kararının uygulanmadığını ileri sürdü.
Türkiye'nin her köşesinde sayıları 2 bini bulan hidroelektrik ve termik santral inşaatı bulunduğu belirten Tüzel, "Türkiye köşe bucak şantiyeye dönüştü. Danıştay 13. Dairesi'nin Petrol Ofisi'nin de sahibi olan Avusturyalı Enerji şirketi OMV'nin Samsun'da işletme aşamasına getirdiği santralin inşaatını 'tarım arazisine kurulduğu gerekçesiyle durdurduğu, 19 Temmuz'da basında yer aldı. Bu gelişmeyi sayın bakanların görmemesi mümkün değil. Bu görmezden ve bilmezden gelme hali, gerçekleri yalanlarla maskeleme çabasıdır. Yargı kararlarının uygulanmaması hukuksuzluktur" dedi.
Muhtar Şensoy da termik santralin tam kıyısında yer alan köyün, söz konusu santral devreye girdiğinde sera gazı etkisine maruz kalacağını ve tarımın olumsuz etkileneceğini söyledi.
(TB-ÖZ-Y)

18.12.2012 15:36:50 TSI

Editör: Wan Haber