İstanbul Bakırköy Adliyesi bugün saat 15.00 sıralarında sıra dışı bir firar girişimine sahne oldu. 10 tutuklu ve hükümlü, adliyede çıkan kargaşa sırasında nezarethaneden kaçtı. Firarilerden 8'i adliye binası içinde yakalanırken, 2 hükümlü ise izini kaybettirdi.

Akılalmaz olay İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklama ile ortaya çıktı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"13 Kasım 2014 Perşembe günü Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde muhtelif suçlardan yatmakta olan ve davaları devam eden bir grup hükümlü/tutuklu, görevli Jandarma ekipleri tarafından Bakırköy Adliyesi'ne sevk edilmiştir. 

adliye.Jpeg

Saat 15.00 sıralarında, Bakırköy Adliyesi'nde duruşması biten (4) hükümlü/tutuklu, kalabalık bir grup tarafından görevli jandarma personeline mukavemetle bindirildikleri cezaevi sevk aracından alınmaya çalışılmıştır. Bu sırada çıkan karışıklıkta, duruşma sırası bekleyen adliye nezarethanesindeki hükümlü/tutuklulardan (10)’u bulundukları nezarethaneden kapı kilitlerini kırmak suretiyle kaçmışlardır.Kaçan (10) hükümlü/tutukludan (8)’i görevli personel tarafından adliye binası içinde yakalanmış, (2) hükümlü ise oluşan karışıklıktan istifade ederek firar etmiştir. Firar eden (2) hükümlünün yakalanması maksadıyla özel ekipler görevlendirilmiş olup, olay ve sorumlularla ilgili başlatılan adli ve idari tahkikat devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Editör: Wan Haber