Hastane 2. Caddesi’nde bulunan işçi pazarına gelen vatandaşlar, sıcak havada iş bulma ümidiyle saatlerce bekliyor. Bir bölümü günlük iş bulurken, büyük bir kısmıysa iş bulamadan evlerine dönmek zorunda kalıyor. Çoğunluğunu başka illerden gelenlerin oluşturduğu işçi pazarındaki vatandaşlar, bazen günlerce iş bulamadan evlerine gittiklerini söylüyor. Günlük 50-70 TL'ye çalıştıklarını kaydeden işçiler, evlerini geçindirmekte zorlandıklarını ifade ettiler. Bazı zamanlarda evlerine ekmek bile götüremediklerini açıklayan vatandaşlar, ilde kendileri gibi yüzlerce kişi olduğunu belirttiler. 


Bazı günler sabahtan akşama kadar güneşin altında iş için beklediklerini vurgulayan Rıdvan Demir, “Ramazan ayında çok büyük sıkıntılar çekiyoruz. Kazandığımız parayı da hemen ihtiyaçlarımız için harcamak zorunda kalıyoruz. Çünkü hepimizin bakması gereken bir ailesi var. Bu yüzden herhangi bir birikim yapmamız da mümkün olmuyor. Birkaç gün çalışıyoruz diğer günler ise yine sil baştan başlıyoruz” dedi.


Şırnak’tan Van'a göç eden Mehmet Canan isimli bir vatandaşsa, evini geçindiremediği için büyük sıkıntı çektiğini aktardı. Küçük yaştan itibaren inşaat işçiliği yaptığını belirten Canan, "Eve gittiğin zaman evdekiler benden ekmek istiyor. Diğer yanda faturalarımızı bile ödeyemiyoruz. Özellikle kış aylarında büyük sıkıntı yaşıyoruz. Çünkü inşaat sezonu bitiyor ve biz daha az iş bulabiliyoruz. Kışın da talep çok az olsa bile iş bulma umuduyla geç saatlere kadar pazarda bekliyoruz. 4 çocuk babasıyım ve 3’ü okula gidiyor. Okullar açıldığında bu çocuklarım okula gidecek ve ben onlar için hazırlık yapamıyorum. Bu beni çok üzüyor. İşsizlik çok önemli bir sorun” diye konuştu.

Editör: Wan Haber