Bilecik Vali Yardımcısı Hasan Kayhan, Türkiye ve AB tarafından finanse edilen 'yatırım sektörlerinde genç istihdamının desteklenmesi'' hibe programı teklif çağrısının yayınlandığını bildirildi.
Vali Yardımcısı Kayhan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB Koordinasyon Dairesi Başkanlığı'nın, yatırım sektörlerinde genç istihdamını destekleyerek gençlerin işsizlik oranını hedeflediğini söyledi. Programın, genç istihdamını destekleyici profil çıkarma, oryantasyon, eğitim, danışmanlık, iş deneyimi ve eşleştirme hizmetlerini içerdiğini ifade eden Kayhan,
"Yatırım sektörlerinde genç istihdamının desteklenmesi hibe programı kapsamında üniversite veya lise mezunu işsiz, daha düşük öğrenim seviyesine sahip işsiz ve okulu terk eden, eğitimine devam eden ve engelli gençlerin istihdamlarını ve istihdamda kalmalarını sağlayacak çalışmalar yürütülecek. İstihdam alanında faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlar, üniversiteler, meslek okulları, kamu yararına çalışan sivil toplum kuruluşları, sendikalar, konfederasyonlar, kamu kurumları, yerel yönetimler gibi kar gayesi gütmeyen tüzel kişilik sahibi kuruluşlar hibelerden yararlanabilecek. Temel hedef grubu 15-29 yaşları arasındaki gençlere yönelik olacak'' dedi.
(YB-MŞ)

09.01.2013 14:34:57 TSI

Editör: Wan Haber