İsrail Savunma Bakanlığı yetkilisi Amos Gilad, Beşar Esad'ın Suriye'nin bir kısmında hakimiyetini kaybetmesine rağmen kimyasal silahları kontrolü altında tuttuğunu söyledi.
Amos Gilad, İsrail Ordu Radyosu'na verdiği beyanatta, Suriye'de Esad yanlıları ile muhalifler arasındaki savaşın büyük bir çıkmaza girdiğini fakat Esad'ın geri çekilmesi adına yapılan milletlerarası çağrılara kulak asmadığını söyledi. Gilad, "Esad'ın ayrılması Ortadoğu'da daha büyük bir kaosa sebep olabilir. Onun yerine kimin geçeceğini asla bilemezsiniz. Bizim sağduyulu hareket etmemiz gerekiyor. Tüm dünya bu vaziyetle yakından alakadar oluyor. Şu an için kimyasal silahlar kontrol altında" dedi.
İsrail'in komşusu olan Suriye'deki silahların İslami grupların veya Lübnan Hizbullahı'nın eline geçmesi ihtimalinin kendilerini yakından ilgilendirdiğini belirten Amos Gilad, "Muhalifler Esad'ı bozguna uğratabilecek gibi görünmüyor ve Esad da muhalifleri yenemiyor. Fakat asıl mühim olan, Suriye'nin birçok bölgesi daha fazla Esad'ın kontrolünde kalmayacaktır" diye konuştu.
(AS-CTŞ-OK-D)

23.12.2012 13:50:40 TSI

Editör: Wan Haber