İsrail, IŞİD’in yeni saldırılar gerçekleşebileceği ihtimaline karşı yayınladığı seyahat uyarısında vatandaşlarının Türkiye'den "en kısa sürede" ayrılmalarını istedi.

İsrail Başbakanlık terörle mücadele birimi, İstiklal Caddesi'nde 19 Mart'ta meydana gelen ve üç İsrail vatandaşı ile bir İran vatandaşının yaşamını yitirdiği saldırı sonrasında, Türkiye'ye seyahate karşı bir uyarı yayınlamıştı.

TÜRKİYE'DE TURİSTİK BÖLGELERE SALDIRI İDDİASI

İsrail terörle mücadele biriminini yayınladığı yeni duyuruda, IŞİD ya da başka terörist grupların Türkiye'deki turistik bölgelere saldırabileceğine ilişkin tehditlerin arttığına dikkat çekildi.

Birimin açıklamasında, İsrail vatandaşlarının "Türkiye'ye gitmeyi gündemlerinden çıkartmaları" istendi ve Türkiye'de bulunanların da "en kısa sürede" ayrılmaları istendi.

İSTİKLAL CADDESİ SALDIRISI
19 Mart 2016'da yerel saatle 10:55'te Türkiye'nin İstanbul Beyoğlu ilçesindeki İstiklal Caddesi'nde bir canlı bombanın üzerindeki patlayıcıyı patlaması sonucu meydana gelen bombalı intihar saldırısı. Saldırı sonucu; 3'ü Amerikan-İsrail vatandaşı, 1'i İran vatandaşı ve 1'i saldırgan olmak üzere 5 kişi hayatını kaybetti, 36 kişi yaralandı. 12 Ocak'ta gerçekleştirilen Sultanahmet saldırısının ardından, 2016 yılında İstanbul'da meydana gelen ikinci bombalı intihar saldırısıdır.

Saldırıyı gerçekleştiren ismin terör örgütü IŞİD militanı Mehmet Öztürk olduğu belirtilmişti.

Editör: Wan Haber