İsrail ve Ukrayna İşitme Engelliler Spor Federasyonu başkanları, ülkelerinde Mersin'in içme suyu kalitesinde su bulunmadığını belirterek, Mersin suyunu övdüler.
Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanlığı yetkilileri, İsrail ve Ukrayna İşitme Engelliler Spor Federasyonu başkanları ile birlikte MESKİ Genel Müdürlüğü'nü ziyaret ederek, Halkla İlişkiler Müdürü Yaşar Ok ile görüştüler. Ziyarete İşitme Engelliler Spor Federasyonu As Başkanı Akif Küçük, Genel Koordinatör Ertuğrul Bursa, İl Temsilcisi Metin Ünel, İsrail İşitme Engelliler Spor Federasyon Başkanı Yaakov Kere ve Ukranya İşitme Engelliler Spor Federasyon Başkanı Vitali Lavryk katıldı. İşitme Engelliler Spor Federasyonu başkanları, 28 Kasım 2013 tarihinde Mersin'de yapılacak olan Avrupa İşitme Engelliler Basketbol Şampiyonlar Ligi maçı öncesi Mersin'i ziyaret ettiklerini ifade ettiler. İşitme Engelliler Spor Federasyonu As Başkanı Küçük, konuklara Şampiyonlar Ligi maçı öncesi Mersinin tarihi, turistik yerlerini ve kurumlarını gezdirdiklerini kaydetti.
Ziyarette Mersin'in içme suyu kalitesine de övgüler yapıldı. İsrail İşitme Engelliler Spor Federasyon Başkanı Kere, İsrail'de Mersin'in içme suyu kalitesinde su bulunmadığını, tatlı su kaynağı sıkıntısı nedeni ile deniz suyunun arıtılıp kullanıldığını belirtti. İçme suyu sıkıntısı çektiklerini dile getiren Ukrayna İşitme Engelliler Spor Federasyon Başkanı Lavryk de suyun temizlik oranına güvenilmediği için her evde su temizleyici filtre bulunduğunun altını çizdi.
MESKİ'nin çalışmaları hakkında konuklara bilgi veren Halkla İlişkiler Müdürü Yaşar Ok ise federasyon başkanlarının Mersin'in içme suyu hakkındaki düşüncülerinden dolayı teşekkür ederek, konuklara MESKİ tanıtım çantaları takdim etti.
(KYM-Y)

06.02.2013 17:05:21 TSI

Editör: Wan Haber