İsrail bombardımanında Şucaiyye'de aralarında çocuk ve kadınların da olduğu 65 kişi yaşamını yitirirken, İsrail ordusu da bir gün de en büyük asker kaybını yaşadı. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, 13 İsrail askerinin öldüğü duyuruldu. Hamas, 1 de İsrail askerini esir aldıklarını duyurdu.
 
Gazze’ye yönelik havadan, karadan ve denizden başlattığı saldırıyı kapsamını genişleterek sürdüren İsrail , askeri kayıplarıyla sarsıldı. İsrail ordusundan akşam saatlerinde yapılan açıklamada sadece bugünkü çatışmalarda 13 İsrail askerinin hayatını kaybettiği açıklandı. Bu rakam, çatışmalarda İsrail’in bir günde yaşadığı en büyük kayıp olarak tarihe geçti. İsrail kara operasyonu başlattığı tarihten itibaren 18 askerini kaybetti.

1 ASKER REHİN ALINDI

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları da 14 İsrail askerinin, Gazze’nin doğusunda pusuya düşürülerek öldürüldüğünü açıkladı. İzzeddin el-Kassam Tugayları ayrıca, 6029045 yaka numaralı Şalon Aron adlı İsrail askerinin esir alındığını duyurdu. Fİlistinli kaynaklara göre İsrailli asker 24 saat önce ele geçirildi ve güvenli bir yere nakledildikten sonra bu durum açıklandı.
 
İsrail’in Gazze’ye yönelik 13’üncü gününe giren askeri harekatında yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı ise 420’ye ulaştı.
 

ATEŞKES BOZULDU
 
Hamas’ın kabul ettiği Kızılhaç Örgütü’nün “ölü ve yaralıların hastanelere taşınması” için önerdiği iki saatlik ateşkes teklifinin İsrail tarafından da kabul edildiği bildirildi. Bu haberin üzerinden yarım saat geçmeden İsrail, Hamas’ın “ateşkesi bozduğu”nu gerekçe göstererek Gazze’yi yeniden bombalamaya başladı.
 
Aynı zamanda İsrail ordusu Gazze’de bir ambulansı hedef aldı ve bir sağlık görevlisi öldü.

 
BAN Kİ-MOON KATAR’DA

 
Öte yandan BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Norveç Dışişleri Bakanı Borge Brende, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarıyla ilgili görüşmeler yapmak üzere Doha’ya geldi.
 
BM Genel Sekreteri Ban, İsrail’in Gazze’ye saldırılarını durdurmak için bölgede çıktığı tura Katar’dan başladı. Ban’ın Katar temaslarıyla ilgili henüz bir açıklama yapılmazken, Dışişleri Bakanı Halid el-Attiye ile bu akşam ortak basın toplantısı düzenleyecekleri bildirildi.

Editör: Wan Haber