Van'da faaliyet gösteren İsra Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İSRA-DER), düzenlediği basın açıklamasıyla Uludere Olayı'nı kınadı.
Dernek binasında düzenlenen basın açıklamasında İSRA-DER adına konuşan Faruk Yıldırım, olayın aydınlatılmasını isteyerek, "Sorumlular hala ortaya çıkarılmamıştır. Bir yıl geçmesine rağmen, İnsan Hakları Meclisi, güya Yargıtay'ın gizlilik kararı olduğundan dolayı sessizliğini korumaktadır. Buradan sormak isteriz ki, bombanın seri numarası, F-16'nın pilotu ve bu pilota emri veren komutan çok açık belli iken, neyi gizliyor veya neyin ortaya çıkmasından korkuyorsunuz?" ifadelerini kullandı.
Ailelere özür dilenmesi gerektiğini belirten Yıldırım, "Bir özür dileme gereği bile duyulmadı. İsrail'in Mavi Marmara Olayı'nda 9 kardeşimizi şehit etmesi karşılığında verdiği para, hükümeti ve Müslümanları tatmin etmedi. Hükümet, İsrail'in yaptığı bu vahşete karşılık nasıl şart olarak özür istiyorsa para teklif edilmeden önce Uludere'de katledilen kardeşlerimizin ailelerinden de özür dilenmeliydi" ifadelerini kullandı.
(ATL-MET-GS-Y)

29.12.2012 14:46:10 TSI

Editör: Wan Haber