Isparta İş-Kur Müdürlüğü, kuruma kayıtlı işsizlerin iş başında işi öğrenmesini ve istihdam edilmesini amaçlayan işbaşı eğitim programını 2013'te en iyi uygulayan il olmak için seferberlik ilan etti.
İş-Kur İl Müdürü Hüseyin Ergin, yeni yılda işbaşı eğitimlerine ağırlık verileceğini söyledi. İşbaşı eğitiminin ara elaman ihtiyacının karşılanmasına yardımcı olacağına değinen Ergin, işbaşı eğitimi sayesinde 6 ay boyunca işçinin ücretinin ve sigortasının kurum tarafından karşılandığını bildirdi.
2012 Kasım ve Aralık ayında bu destek kapsamında İş-Kur tarafından 200 işsizin destekten yararlandığını açıklayan Ergin, şöyle konuştu: "İşçi, işverenin yanına yerleştiriliyor. 650 TL maaş ödeniyor. Kazalara karşı sigortası, gene sağlık sigortası yapılıyor. Hem iş öğreniyor hem de işverenin emrinde oluyor. Tüm sektörler bu imkandan yararlanabiliyor. En az iki kişi çalıştıran tüm işyerleri bu destekten yararlanıyor. Bizim hedefimiz 2013'te en az yüzde 50 istihdam. Bu yıl 500 kişi çalıştırmayı hedefledik. En azından bunun yarısı istihdam edilmeli."
Isparta'nın istihdam sahasının yüzde 90'ının küçük ölçekli işletmelerden oluştuğunu kaydeden Ergin, bu işletmelerde işbaşı eğitiminin çok uygun olduğunu belirtti. Taleplere yanıt verecek durumda olduklarını ifade eden Ergin "Bizim burada başarılı olmamız gerekir. Bu konuda ilçelerde de bilgilendirme toplantılarımız sürüyor. Kaynak konusunda da hiçbir sorunumuz yok" şeklinde konuştu.

MESLEKİ DANIŞMANLAR EĞİTİM VERECEK
Kurum bünyesinde çalışan mesleki danışmanlara kurumda iş arayanları paylaştırdıklarını söyleyen Ergin, sözlerini şöyle sürdürdü: "15 meslek danışmanımız 2013 yılı içinde kuruma kayıtlı işsizlere meslek arama eğitimleri verecek. Yani işverenin yanına nasıl gidilir? Ne zaman gidilir? Konuşmaya nereden başlamalı gibi konularda eğitim verilecek. Haftaya bu eğitim başlıyor. İş arayanlar kuruma çağırılacak."
İş-Kur'un faaliyetlerinin üniversite öğrencilerine tanıtımının yapılacağını kaydeden Ergin, şunları söyledi: "Özellikle üniversiteden çıkmayacağız. Her ay kariyer günleri gibi organizasyon düzenleyeceğiz. Kurumumuzun faaliyetlerini ve işlevini MYO'larda fakültelerde tanıtacağız."
(FK-HO-Y)

20.01.2013 15:29:24 TSI

Editör: Wan Haber