Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın Sermet Mahallesi'nde yapımına başlanan yağmur suyu alt yapı çalışmalarıyla ilgili basın toplantısı düzenledi.
Şehirde yağmur suyu altyapı çalışmalarına hız kazandırdıklarını belirten Başkan Günaydın, "Bugün artık belediye kendi imkanlarıyla kendi parasıyla kendi makineleriyle büyük işleri yapma ve aynı zamanda çabuk yapma durumuna gelen bir belediye olduk. Bu çalışmalar tamamen malzemelerini tüm borularını kendi imkanlarımızla aldık. 1 milyon 148 bin liraya malzemelerimizi satın aldık" diye konuştu.
Bugüne kadar 80 kilometre alt yapı döşediklerini açıklayan Başkan Günaydın, "Çalışmalar devam ediyor.Sermet Mahallesi'nde Sav beldesine yakın bir yerde bu deşarj bağlanacak. Çalışmalar Sermet, Halıkent, Davraz, Çünür Binbirevler ve Işıkkent mahallelerinde devam ediyor. Şu ana kadar 80 kilometre alt yapı döşedik. Kalıcı asfaltlar döşedik.5 bin 163 tane ızgara koyduk. Bu ızgaralar daha sonra önümüzdeki yıl 20 bine çıkacak. Önümüzdeki bahara çift koldan çalışmalar başlayacak. Bu sular şehrin altına indirilecek" dedi.
Yağmur suyunu bu çalışmalar kapsamında bypass yaptıklarını anlatan Başkan Günaydın, "Suları kolayca aktarma metodu kullanıyoruz. Bu kadar koyduğumuz deşarjlar yani ızgaraların toplanmış suları bir yerlerden patlaması noktası oluşuyor. Kalp krizi oluşuyor yani. Bu kalp krizini oluşan yerlere biz bypas ameliyatı yapıyoruz. Şu anda bu yaptığımızın teknik ismi bypas sistemi. Tamamen bunları biz belediye teknik ekibiyle olarak bu çözümleri kendimiz projelendiriyoruz. Şu anda Isparta Belediyesi gerçekten Türkiye'de alt yapıyı bilen ve alt yapıyı çözmek için uğraşan ve belirli bir noktaya gelen belediyeyiz şu anda" şeklinde konuştu.
Belediyenin kendi imkanlarıyla çalışmaları yürüttüğünü bildiren Başkan Günaydın sözlerini şöyle tamamladı:
"Belediyemizi borçlandırılacak yerlerde borçlandırıyoruz. Ama şu anda işimizi kendimiz yapmamız dolayısıyla kar ediyoruz.Söz konusu yağmur suyu projemiz 1 buçuk milyon TL'ye mal olacak. Bu çalışmalar bahar gelmeden bitecek. Don olsa da kar yağsa da fırtına da esse bu çalışmalar devam edecek. Bunlar bittiğinde 81 vilayette olmayan tek alt yapıya sahip şehir Isparta olacak."
(FK-SK-Y)

18.01.2013 13:41:43 TSI

Editör: Wan Haber