Isparta Belediyesi'ne yönelik 2011 yılında düzenlenen operasyonun ardından 82 sanıklı devam eden davada, mahkeme bir önceki duruşmada bilirkişiye gönderilen ancak tamamlanamayan dava dosyasına ilişkin raporun beklenmesini kararlaştırdı. Mahkeme, davayı 11 Nisan 2013 tarihine erteledi. Aralarında Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın da bulunduğu örgüt oluşturmak, ihaleye fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak ve resmi evrakta sahtecilik gibi suçlamalarla 82 sanığın tutuksuz yargılandığı davanın yedinci duruşması görüldü. Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden duruşmaya 35 sanık katılırken, Başkan Günaydın duruşmaya gelmedi. Bazı sanıkların avukatları mahkeme heyetinden müvekkillerinin el konulan cep telefonu, bilgisayar gibi eşyalarının teslim edilmesi yurt dışı çıkış yasaklarının kaldırılması talebinde bulundu.
Talepleri dinleyen mahkeme heyeti, bir önceki duruşmada dava dosyasının incelenmesi için Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin tayin edeceği bilirkişi heyeti raporu talebine yanıt gelmediğini belirledi. Raporun gelmesini bekleyecek olan mahkeme heyeti, sanıklarla ilgili adli kontrol kararının ve cep telefonu bilgisayar gibi eşyaların rapor gelinceye kadar muhafaza edilmesini kararlaştırdı.
Davada yargılanan isimlerden MHP İl Başkanı İsa Yalçın, duruşma sonrası, "bilirkişi raporları geldiğinde doğru neyse ortaya çıkacaktır. Bu bir süreç. Biz savunma hakkımızı kullanıyoruz. İddiaların doğru olduğunu iddia edenler kendisi için çalışacaklar. Biz de zaten olmayan bir şeyle ilgili savunmalarımızı yapıyoruz. Bilirkişi raporu geldikten sonra her şey net bir şekilde ortaya çıkacaktır. Bu davanın kısa zamanda sonuçlanmasını bekliyoruz" dedi.

82 SANIKLI DAVA
23 Eylül 2011 tarihinde Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekiplerince Isparta Belediyesi'ne düzenlenen operasyonda, aralarında Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, dönemin Genel Koordinatörü Mehmet Ateşgül, MHP İl Başkanı İsa Yalçın, dönemin Belediye Başkan Yardımcısı Resul Göçer'in de olduğu 82 kişi hakkında dava açıldı. Isparta Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada sanıklar, örgüt oluşturmak, ihaleye fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak ve resmi evrakta sahtecilik gibi suçlamalarla yargılanıyor.
(FK-SÇ-HO-Y)

27.12.2012 14:00:41 TSI

Editör: Wan Haber