Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Programı Projesi (Comenıus) kapsamında Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün hazırladığı ve başarılı bulunarak onay alan "Ortaklık Projesi" doğrultusunda Samsun'a gelen İspanyol heyeti Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı makamında ziyaret etti.
Karşılıklı olarak her iki ülkede de var olan devamsızlık sorununu tespit edip gerekli önleme programları ile kontrol altına almayı ve azaltmayı hedefleyen proje Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge çalışanlarınca geliştirilirken proje kapsamında Samsun'a gelen idareci ve eğitimcilerden oluşan ilk yabancı heyet İspanya'nın Valencia bölgesinden oldu.
Başkanlık makamında kabul edilen heyete Samsun ile ilgili bilgiler veren Başkan Yılmaz, "İspanya benim de iş ve gezi amaçlı bir çok kez gittiğim bir yer. Özellikle Madrid şehri çok güzel ve çekici. İspanyol insanı da bizim gibi Akdeniz kültüründen olduğu için beğenilerimizde, heyecanlarımızda, bakış açımızda hatta bazı fiziksel özelliklerimizde bile benzerlikler taşıyoruz. Misafirlerimizi Samsun'da görmek bizi mutlu etti. Hem önemli bir eğitim projesi kapsamında burada bulunmaları hem de her iki ülke adına bir nevi kültür ve iyi niyet elçisi görevi görmeleri çok anlamlı. Kendilerine kentimize hoş geldiniz diyorum" dedi.
Karşılıklı konuşmaların ardından Başkan Yılmaz konuklarına Bandırma Gemisi'nin hikayesini anlattıktan sonra birer Bandırma Gemisi maketini ve birer tane de kaşkol hediye etti.
Bu arada İspanya'dan gelen heyeti oluşturan kişiler ve görevleri şöyle:
Josep Maria Mas i Garcia (Valensiya Montserrat Belediye Başkanı), Angeles Jimenez (Valensiya Montserrat Kültür Müdürü), Juan Arona Cases (Valensiya Montserrat Emniyet Müdürlüğü Yetkilisi), Prof. Dr. Angel Florencio Latorre (Valensiya Ünv. Akademisyen), Maria Oreto Campos Martinez (Okul Aile Birliği Başkanı), Bernardo Mora Fandos (Alcalans Lisesi Öğretmeni), Francesc Xavier Mesado Company (Alcalans Lisesi Öğretmeni), Maria Amparo Crespo Fernandez (Evaristo Calatayud İ.Ö.O.), Maria Jose Peris Gil (Evaristo Calatayud ( İ.Ö.O. Müdiresi), Laura Carrasco Alemany (Chilet Belediyesi Psikolog), Miguel Ignacio Chilet Torres (Catalayud İ.Ö.O. Psikolog), Maria Del Carmen Carrion Quiles (Calatayud İ.Ö.O. Öğretmeni).
(SAM-SLH-Y)

09.01.2013 15:52:37 TSI

Editör: Wan Haber