İspanya/Valencia ve Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü Comenius Regio Bölgesel Ortaklık Projesi (Promoting School Attendance-Okula Devamı Teşvik) kapsamında İspanya'dan Samsun'a gelen heyet, projenin ortaklarından biri olan Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ni(OMÜ) ziyaret etti.
Valensiya Montserrat Belediye Başkanı Josep Maria Mas i Garcia ve Valensiya Montserrat Kültür Müdürü Ángeles Jiménez Jiménez de içerisinde yer aldığı heyet üyeleri, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan ile karşılıklı fikir alışverişinde bulundular.
Samsun İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tahsin Nas yaptığı açıklamada, "Tek tek proje ortaklarımızı ziyaret ediyoruz. Buradan da okullara giderek devamsızlık ile ilgili yapılan faaliyetleri gözlemleyeceğiz. Rektörümüze desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz" dedi.
Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi: "Biz İspanyol halkıyla hem iklimsel açıdan, hem de millet olarak karakteristik açıdan oldukça benziyoruz. Bu çok güzel ve önemli bir işbirliğidir. Projenin amacına ulaşacağına inanıyor, iş birliğimizin devam etmesini diliyorum."
Ziyarette Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, Valensiya Montserrat Belediye Başkanı Josep Maria Masi Garcia'ya üniversitenin ve Samsun'un sembolü olan kristal Atatürk heykeli ve el yapımı kilim motifi hediye etti. Ziyarette, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Aydın ve projenin üniversite temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Hacı Bayram Yılmaz da hazır bulundu.
Okula gelen çocukların başka yerlerde çözüm aramalarına engel olup, onların eğitim sürecinin içerisinde kalmaları ve kendilerini gelecek için dezavantajlı duruma sokmalarının önlenmesi amacıyla öğrencilere okul ortamının sevdirilmesi amaçlandığı projenin yerel ortakları arasında; İl Emniyet Müdürlüğü, Cumhuriyet Lisesi, İlkadım Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi, Belediye İlköğretim Okulu ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi yer alıyor.
(SAM-SLYH-Y)

10.01.2013 15:01:59 TSI

Editör: Wan Haber