Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, TASAM tarafından 'Stratejik Vizyon Sahibi Bilim İnsanı' ödülüne layık görüldü.
Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (TASAM) tarafından bu yıl 7.'ncisi düzenlenen ''TASAM Stratejik Vizyon Ödülleri'', sahiplerini buldu. Bayrampaşa'daki Titanic Business Europe Otel'de düzenlenen ödül töreninde Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Stratejik Vizyon Sahibi Bilim İnsanı ödülünü aldı.
Özellikle Üniversite-Sanayi işbirliği konusundaki çalışmalarıyla gündemde olan YTÜ Rektörü Yüksek, ödülün ardından yaptığı açıklamada; Üniversite ve Bilim çevrelerinde yürütülen Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarının sanayiye mutlaka yansıması gerektiğini ifade ederken, Türkiye'nin geleceği konusunda ancak teknoloji üretmekle sağlıklı adımlar atılabileceğini ve bu konuda çok ciddi çalışmalar yapıldığını söyledi.
TASAM Başkanı Süleyman Şensoy ise, tarihin kırılma noktalarından birinin yaşandığı bu dönemde, stratejik vizyon sahibi kurum ve yöneticilere her zamankinden fazla ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi. Şensoy, denge ve parametrelerin yeniden tanımlandığı bu zorlu süreçte, bilgi derinliğine sahip kişi, kurum ve yöneticilerin hayati öneme sahip olduğunu da ifade etti.
TASAM'ın "Vizyon Sahibi Devlet Adamı" ödülü, bu yıl Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve TOKİ Kurucu Başkanı eski milletvekili Vahit Erdem'e verildi.
"Vizyon Sahibi Siyasetçi Ödülü"ne ise Saadet Partisi Genel Başkanı Profesör Mustafa Kamalak, CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Şafak Pavey ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki layık görüldü.
"Gazeteci-yazar Ödülü", kısa bir süre önce hayatını kaybeden Mehmet Ali Birand ile Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk ve Lütfü Şahsuvaroğlu'na verildi.
(ET-MO-OK-Y)

15.02.2013 14:48:07 TSI

Editör: Wan Haber