Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, yaklaşan oda seçimleri öncesinde görev yaptıkları süreçte üyelik aidatlarına hiç zam yapmadıklarını söyledi. 4 Yıllık süreçte hiçbir meclis üyesi ve yönetim kurulu üyesinin huzur hakkı da almadığını kaydeden Dokuzlu, tek düşüncelerinin Aydın'a hizmet olduğunu kaydetti.
2008 yılında oda yönetimine devraldıklarını hatırlatan İsmail Hakkı Dokuzlu, 4 yıllık süreçte ticaretten başka bir çok konuya el attıklarını söyledi. öncelikle Aydın kültür ve tarihine önem verdiklerini dile getiren Dokuzlu, "4 yıllık süreçte kültür evini hayata geçirdik. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile görüşmelerimiz sürüyor kültür evimiz müze statüsüne giriyor. Kültür ve tarihe yaptığımız katkıların ticarete etkisi olacağı inancını taşıyoruz. Küçükte olsa bu etkilerin ticarete katkısı olacaktır. Önümüzdeki dönemde de kültüre, tarihe, eğitim ve sağlığa katkılarımızı sürdüreceğiz" dedi.
4 yıllık süreçte üye aidatlarını zam yapmadıklarını hatırlatan İsmail Hakkı Dokuzlu, "Bir yerlere üye olan bazı insanlar üyelik aidatlarını öderken verdikleri parayı sorgularlar. Biz yaptıklarımız ile bu sorgulamaları en aza indirgediğimizi düşünüyorum. Göreve geldikten sonra bankalarla yaptığımız görüşmeler neticesinde post cihazı komisyonlarında üyelerimizin çok önemli bir indirim elde etmesine vesile olduk. Bu indirim sayesinde üyemizin yıllık 3 Bin TL ile 70 Bin TL arasında ekonomik kazanım elde ettiklerini öğrendik. Diğer yandan odamızın kendi parasını en düşük banka faizinden daha düşük bir faizle üyelerinin kullanımına açtık. Bizim en büyük hedefimiz aldığımız üyelik aidatlarını helal ettirebilmek ve bunu da başardığımızı düşünüyorum. Yönetim ve meclis üyeleri olarak odadan ne huzur nede maaş alıyoruz. Normalde böyle bir hakkımız olmasına rağmen yönetim ve meclis olarak yaptığımız ilk toplantıda bu haklarımızdan feragat etme kararı aldık. Bu paralarda bizim odamıza katkımız oldu" şeklinde konuştu.
(SK-İK)

29.01.2013 12:52:33 TSI

Editör: Wan Haber