Sakarya'da yürütülen "İşletmelerde Hijyen Eğitimi" projesi kapsamında kantin işletmelerine yönelik 1. Grup eğitimler sınav komitesinin gerçekleştirdiği sınav ile tamamlandı.
Sakarya'da faaliyet gösteren yaklaşık 40 kantin işletmecisinin katılım gösterdiği eğitim bir hafta sürdü. Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sakarya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne bağlı Gıda Mühendisleri tarafından verilen eğitimler katılımcılar üzerinde olumlu etkiler bıraktı.
İşletmelerde Temizlik ve Dezenfeksiyon, Personel Hijyeni gibi konu başlıkları altında işlenen pek çok farklı konu ile çocuklarımızın sağlığını emanet ettiğimiz birçok kantin işletmecisi görevlerinin başına daha bilinçli olarak döndü.
56 saat süren eğitime tabi tutulan katılımcılar, eğitim süresi boyunca pek çok farklı yeni bilgi öğrendiklerini ve bu bilgilerin kendileri ve meslekleri için büyük önem taşıdığını ifade ettiler.
Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Alişan, "Hedefimiz Sakarya İlinde gıda üretimi, yiyecek içecek hizmetleri ve perakende pazarlama alanlarında faaliyet gösteren tüm işletmelerde çalışan personelin ve işletme sahibinin "İşletmelerde Hijyen Eğitimi" almalarını sağlamak.56 saat süren 1. Grup eğitimlerimiz başarı ile tamamlanmıştır. Eğitime oldukça yoğun talep var. Eğitim birimimiz başvuruları almaya devam ediyor. Alınan başvurulara göre eğitimler her hafta düzenli olarak devam edecektir. 2. Grup eğitimleri bugün SESOB hizmet binamızda başlamıştır. Bu eğitim ile İlimizde sağlıklı nesillerin yetişmesine katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dileğimiz Sakarya'da adımları atılan bu projenin tüm Türkiye'ye örnek olması ve yayılması. Bu projede katkısı geçen Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı başta olmak üzere Sakarya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Keskin, Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Cevherli ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
(SC-İÇ)

15.01.2013 17:25:07 TSI

Editör: Wan Haber