Türk spor basınının unutulmaz kalemlerinden, Fenerbahçe üstüne yazdığı yazılarıyla tanınan İslam Çupi, ölümünün 12. yıldönümünde Topkapı Maltepe Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı.
Anma töreninde Çupi Ailesi'nin fertleri, İslam Çupi'nin eski mesai arkadaşları, yakınları ve sevenleri ile Fenerbahçe taraftarının sembol isimlerinden Paşalı Birol yer aldı. Törende, kabir başında Kuran-ı Kerim okundu, lokma tatlısı dağıtıldı.
"Fenerbahçe büyüklüğü ne şampiyonluk büyüklüğü, ne kupa büyüklüğüdür. Onun büyüklüğü başka bir büyüklüktür işte. Adı konamaz" sözleriyle Fenerbahçe sevgisini her fırsatta dile getiren İslam Çupi, 1932 yılında Arnavutluk'un başkenti Tiran'da doğdu. Çupi, gazetecilik mesleğine, günlük Spor Gazetesi'nde muhabir olarak başladı. Son Havadis, Türkiye Spor, Yeni İstanbul, Akşam, Tercüman ve Milliyet gazetelerinde spor yazarı olarak çalışan İslam Çupi, evli ve bir çocuk babasıydı. Türkiye Spor Yazarları Derneği ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi, sürekli basın kartı sahibi olan İslam Çupi, 6 Şubat 2001 tarihinde İstanbul'da hayatını kaybetmişti.
(BH-EYB-S)

07.02.2013 13:03:58 TSI

Editör: Wan Haber