Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı taşıyan helikopterin yoğun sis nedeniyle gelemediği İslahiye ilçesindeki adalet sarayının açılışını Adalet Bakanı Sadullah Ergin yaptı. Ergin, "Artık bu ülkede çocuklarımıza kesintiye uğratılmayacak bir demokrasi, güven veren adalet bırakacağız" dedi.
Açılışa gelen vatandaşlar, Erdoğan'ın gelemeyeceğinin açıklanması üzerine hayal kırıklığı yaşadı. Vatandaşlar, Başbakan'ı çok sevdiklerini fakat görememenin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade ettiler.
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, kürsüye çıkarak Başbakan'ın Sakçagözü bölgesindeki yoğun sis nedeniyle İslahiye'ye inemediğini söyledi.
Sadullah Ergin, "Sayın Başbakanımız hava muhalefeti nedeniyle buraya inemedi. Onun selamını getirdim. İnşallah Başbakanımız en kısa sürede buraya tekrardan gelecektir" dedi.
Adalet Sarayı'nın açılışında konuşan Bakan Sadullah Ergin, adalet alanında yaptıkları çalışmaları anlattı. Hukuk davalarının ve iki yıl sonra ise ceza davalarının 1-1,5 yılda bitirileceğini belirten Sadullah Ergin, önceki yıllarda davaların yıllarca sürdüğüne dikkat çekti. Ergin, "Son on yılda yapmış olduğumuz anayasa ve yasal değişiklik ile siyasetin hak ettiği yere gelmesi için verdiğimiz mücadeleler meyvesini verdi. 2007 yılında Cumhurbaşkanı seçimlerinde internet sitesi üzerinden bildiri yayınlandı. 27 Nisan bildirisinden sonra siyaset ilk kez milletten aldığı yetkiyi yere düşürmedi, milletin egemenliğini kullandı. O gün bir dönüm noktasıydı. Bu iradeye sahip çıkacağız. Artık bu ülkede çocuklarımıza kesintiye uğratılmayacak bir demokrasi, güven veren adalet bırakacağız. İradenin askıya alınamadığı bir yasayı hayata geçirmenin heyecanını yaşıyoruz" dedi.
Daha sonra kurdela kesimi gerçekleştirildi.
(AHM-ÖK-Y)

20.01.2013 14:17:47 TSI

Editör: Wan Haber